Gemeente Hoorn


VVV-infozuil in havengebied

Persbericht d.d.: 24 juni 2005

Wethouder A.Helling stelde vrijdag 24 juni een VVV- informatiezuil officieel in werking bij de Hoge Brug in het havengebied. Hij verrichtte die daad samen met een bezoeker aan de Hoornse haven. Na afloop deelde de wethouder de eerste nieuwe welkomstflyers aan toeristen uit, met voor hen belangrijke informatie en een handige stadsplattegrond.

De zogeheten stand alone zuil aan de Veermanskade is de eerste in zijn soort in de regio. De komst van de zuil betekent dat bezoekers die via de haven Hoorn binnenkomen voor hun informatie niet langer op het VVV-kantoor aan de Veemarkt zijn aangewezen. Alle bij de VVV beschikbare informatie kan nu via een speciale internetverbinding in de zuil worden opgevraagd.
De gegevens kunnen niet worden geprint. Zou dat wel kunnen, dan zou de zuil een vandalismegevoelig object worden. De VVV plaatste de zuil in opdracht van de gemeente Hoorn. Voor de projectbegeleiding tekende de Hoornse firma Numaco, terwijl de firma Apart de zuil leverde.

Nieuwe flyer
De nieuwe welkomstflyer waarvan wethouder Helling de eerste exemplaren uitdeelde, bevat naast de stadsplattegrond informatie voor bezoekers over musea en galeries, hotels en voorzieningen als parkeerterreinen, pinautomaten en de VVV informatiepunten. De (gratis) flyer informeert verder over monumenten, andere bezienswaardigheden en kerken. De flyer is verkrijgbaar bij de bewaakte parkeervoorzieningen, fietsenstallingen, deelnemende winkeliers, hotels en horeca, de VVV, bureau Stadstoezicht, op diverse locaties in de haven en bij musea en galeries. Bureau Stadstoezicht verspreidt de flyer actief tijdens evenementendagen bij de niet bewaakte parkeerterreinen in de stad. De flyer is een gezamenlijk product van gemeente, midden - en kleinbedrijf en musea en galeries.



---