Tennisster Marat Safin nieuwe ambassadeur voor Moskou 2012

24 juni 2005 -- Na zijn tweede overwinning op Wimbledon heeft de Russische tennisster Marat Safin aangekondigd, dat hij als ambassadeur zijn bijdrage zal leveren aan de promotie van het bod van Moskou voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2012.

Safin maakte, nadat hij Mark Philippoussis in de tweede ronde van Wimbledon had verslagen, bekend dat hij ambassadeur zal wordt voor het Moskou's bid voor 2012.

'Als Moscoviet vind ik het een eer het bod van Moskou voor de Olympische en Paralympisch Spelen te promoten. Moskou is een fantastische stad. Het is open, dynamisch en gepassioneerd over sport. Je kan echt zien dat alle Russische atleten geweldige resultaten bereiken in alle sporten over de wereld. Ik keer altijd terug naar Moskou vol met affectie en bewondering voor de buitengewone groei dat het heeft ondergaan. Dit is de reden waarom Moskou de Spelen zou moeten krijgen', zei de tennisspeler.

De 25 jaar oude Safin is in Moskou geboren. Toen hij nog een baby was, heeft zijn moeder Rausa hem naar de Moskou Spartak Club gebracht waar ze hem trainde en terwijl zijn vader Mubin zijn manager werd.

Safin begon te spelen op de leeftijd van zes jaar oud en is nooit meer gestopt. Zijn moeder heeft hem tot zijn dertiende gecoacht, voordat hij naar Valencia in Spanje ging. Daar werd zijn potentie gespot en een Zwitserse sponsor heeft er vanaf dat moment voor gezorgd dat Safin prof kon worden.

Zijn internationale succes kwam met zijn eerste tennis masters in Toronto in 2000 en dit werd gevolgd door de finales in Indianapolis in de Verenigde Staten. En dit jaar won Safin de Australian Open voordat hij naar Wimbledon ging.

Ander ambassadeurs van de Moskou's bid 2012 zijn: Maria Sharapova, Kostya Tsuy, Natalia Vodianova, Boris Yeltsin, Elena Dementieva, Anastasia Myskina, Alexey Nemov en anderen.

Voor vragen of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Orly Polak
Burson-Marsteller
Karperstraat 10
1075 KZ Amsterdam
The Netherlands

T: +31 20 579 5959
F: +31 20 579 5995
E: orly_polak@nl.bm.com
B-M 24h crisis hotline: +31 20 579 5997

www.burson-marsteller.nl
www.bursonmarsteller.com