Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 24 juni

Alkmaar 24-06-2005 - 16.20 uur

Man komt om het leven na bedrijfsongeval

Den Helder, vrijdag 24 juni 2005.

Een 58-jarige man uit Castricum is vanmorgen omstreeks 09.30 uur om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval aan de Paleiskade. Hij liep tussen twee containers door en werd aangereden door een collega die reed op een vorkheftruck. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn been. Politie- en later ambulancepersoneel heeft de man nog gereanimeerd maar dat mocht niet baten. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Milieucontrole bedrijfsterreinen afgerond

Den Helder, donderdag 23 juni 2005.

Op dinsdag, woensdag en donderdag werd een grootscheepse milieucontrole gehouden op de bedrijfsterreinen op Oostoever en Kooijpunt. Acht milieuspecialisten van de politie, twee medewerkers van het Hoogheemraadschap Noordhollands Noorderkwartier en twee preventieambtenaren van de brandweer bezochten alle 57 bedrijven die er zijn gevestigd. De actie was vooraf in de media aangekondigd.

In 37 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt ondermeer wegens:
* Opslag en omgang met gevaarlijke stoffen
* Niet voldoen aan de vergunningvoorschriften
* Omgang met afvalstoffen (afvoer, opslag en verbranden)
* Illegale lozingen in het rioolstelsel

* Het hebben of veranderen van een inrichting zonder vergunning

Het aantal overtredingen was fors en er was soms gevaar voor brand of explosies. De medewerking van de ondernemers was goed en de meeste zagen het nut en noodzaak van de controle in. Er zijn afspraken gemaakt om herhaling van de milieudelicten in de toekomst te voorkomen.

Verkeerscontrole

Hoorn, donderdag 23 juni 2005.

In de middaguren heeft de politie het verkeer gecontroleerd op de Willemsweg. Er werd gelet op de snelheid en het gordelgebruik. 22 automobilisten kregen een bekeuring. 12 vanwege de gordel en 10 vanwege het sneller rijden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Fietsster gewond na ontwijken tuinsproeier

Anna Paulowna, donderdag 23 juni 2005.

Omstreeks 17.00 uur raakte er een 67-jarige fietsster uit Breezand gewond op de Zandvaart. Ze werd met hoofdletsel opengenomen in het Geminiziekenhuis in Den Helder.

De vrouw fietste over de Zandvaart en kwam uit de richting van de Molenvaart. Ze ging naar de linkerkant van de rijbaan om een tuinsproeier te ontwijken die gedeeltelijk over de weg spoot. Een automobilist die achter haar reed dacht dat de vrouw links zou blijven rijden en haalde rechts in. Op dat moment keerde de vrouw terug naar rechts en kwam na een kleine botsing met de auto ten val.

Motorrijder onderuit

Den Helder, donderdag 23 juni 2005.

Omstreeks 19.10 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Rijksweg N9 nabij de Binnenhaven. Een 24-jarige motorrijder uit Den Helder reed over de Rijksweg en kwam uit de richting van de Ravelijnweg. Hij haalde in de bocht naar de Van Kinsbergenbrug een auto in en verloor daarbij de macht over het stuur. Hij kwam tot stilstand tegen de vangrail en werd met een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis. Zijn motor was in tweeën gebroken.

Loos alarm na aantreffen verdacht pakketje

Den Helder, vrijdag 24 juni 2005.

Omstreeks 10.30 uur kregen de politie en de Koninklijke Marechaussee een melding van het Marine Beveiligings Korps dat er een verdacht pakketje lag in de berm op 10 meter afstand van de hoofdingang van het Marine Vliegkamp De Kooy gelegen langs de Rijksweg N9 in Den Helder. Omdat er gedacht werd aan een explosief werd de Rijksweg en de Parallelweg afgezet en het verkeer omgeleid. Het Explosieven en Opruimings Commando (EOC) uit Culemborg werd in kennis gesteld. Na een half uur meldde zich een medewerker van de Kooy met de mededeling dat hij het pakketje op donderdag al in de berm had zien liggen. Dat was reden om de Rijksweg vrij te geven in afwachting van de komst van het EOC dat om 12.30 uur arriveerde. Hierna hebben zij een onderzoek ingesteld waarbij de Rijksweg N9 gedurende een uur afgesloten is geweest. Om 13.30 uur werd duidelijk dat het pakketje niets voorstelde. Er zaten enkele nietszeggende spulletjes in en er stond een tekst op: Wees voorzichtig. De technische recherche zal het nader onderzoeken. Gedacht wordt aan een flauwe grap.

Door de tijdelijke stremming van de N9 liep met name het verkeer naar Texel flinke vertraging op.

Skatester komt lelijk ten val

Wervershoof, donderdag 23 juni 2005.

Een 16-jarig meisje op rollerskates uit Hoogkarspel is omstreeks 19.15 uur lelijk ten val gekomen op de Kagerdijk. Het meisje kwam vanaf Vooroever en reed vanaf een helling de Kagerijk op. Op dat moment passeerde een vrachtauto en zij kon niet voldoende remmen. Ze kwam ten val om een botsing met de vrachtauto te voorkomen. Ze werd met schaafwonden en onbekend rugletsel opgenomen in het ziekenhuis.

Twee mannen aangehouden na diefstal op strand

Egmond aan Zee, donderdag 23 juni 2005.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie van de reddingsbrigade de melding dat ze twee verdachte mannen naar hun auto hadden gevolgd die kort ervoor een diefstal op het strand hadden gepleegd. Dit was gezien door een kordate getuige. Aan de hand van het opgegeven kenteken konden agenten op een parkeerterrein aan de Werf twee mannen van 46 en 33 jaar uit Alkmaar aanhouden. De mannen worden ervan verdacht op het strand, bij strandslag Bad Noord, uit de tas van een toerist een toilettas te hebben meegenomen. In de auto van de verdachten werden nog enkele spulletjes aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De mannen zijn in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. De eigenaresse van de toilettas was aanvankelijk onbekend maar heeft zich inmiddels bij de politie gemeld.

Auto over de kop

Hoorn, vrijdag 24 juni 2005.

Vannacht omstreeks 00.25 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op het Keern en wel het gedeelte tussen de Slotenmaker en de Geldelozeweg. Een 50-jarige automobilist uit Zwaag verloor de macht over zijn stuur omdat hij mogelijk in slaap is gevallen. Hij botste tegen een lichtmast naast de weg en zijn auto kwam op het dak op de rijbaan terecht. De man en zijn 52-jarige echtgenote werden opgenomen in het ziekenhuis van Hoorn. De man had letsels aan zijn linkerbeen, van de vrouw is het letsel onbekend maar zij maakt het naar omstandigheden redelijk. De auto raakte total loss en de lichtmast werd vernield.

Drankrijders

Alkmaar, vrijdag 24 juni 2005.

Omstreeks 03.00 uur werd op de Waalstraat een 33-jarige automobilist uit Bergen betrapt op het rijden onder invloed. De man blies aan het bureau 410 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Hoorn, vrijdag 24 juni 2005.

Vannacht omstreeks 04.30 uur werd op de Ysselweg een 33-jarige automobiliste uit Blokker betrapt op het rijden met drank op. Zij blies aan het bureau 420 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Den Helder, vrijdag 24 juni 2005.

Omstreeks 04.05 uur werd op de Westgracht een 34-jarige automobilist uit Den Helder betrapt op het rijden onder invloed van drank en drugs. Het rijgedrag van de man gaf aanleiding tot een controle. Hij verklaarde speed en alcohol te hebben gebruikt, reden waarom er een bloedproef van hem werd afgenomen (uitslag over 14 dagen). Deze man reed met een ongeldig verklaard rijbewijs en daarom is zijn auto in beslag genomen.

Diefstal auto

Anna Paulowna, vrijdag 24 juni 2005.

In de afgelopen nacht is er vanaf de Diamant een personenauto gestolen van het merk Opel, type Vectra, kleur rood en voorzien van het kenteken SF-HN-34. De auto is van het bouwjaar 1997 en heeft een dagwaarde van ongeveer 3500 euro.

Aanrijding met letsel

Castricum, vrijdag 24 juni 2005.

Omstreeks 13.20 uur vond er op de kruising Zeeweg-Soomerwegh een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een personenauto waarbij drie gewonden vielen.

De 23-jarige bestuurder van de vrachtauto verleende op de kruising geen voorrang aan de personenauto die kwam uit de richting van Bakkum. De vrachtwagenchauffeur kwam vanaf de Zeeweg uit de richting van Limmen en wilde linksaf de Soomerwegh oprijden. Door de botsing raakten de drie inzittenden van de personenauto gewond aan hoofd en nek. Het gaat om drie vrouwen van 18, 18 en 17 jaar oud uit Limmen. Ze zijn voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten beschadigd.