Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 24 juni 2005

Rectificatie: Gewonden bij verkeersongeval

BREDA: Op de kruising Sophiastraat / Nieuwe Boschstraat vond woensdag rond 20.03 uur een ongeval plaats. In het persbericht van 23 juni jl. werd melding gemaakt dat de 34-jarige automobiliste geen voorrang verleende op de genoemde kruising. Dit was niet in overeenstemming met de juiste feiten. Het moet zijn: Een 33-jarige automobiliste uit Breda verleende op de kruising geen voorrang aan de 34-jarige automobiliste die op de Nassaustraat reed, gaande in de richting van het Valkenberg. Hierdoor raakten zij op bovengenoemd kruispunt met elkaar in aanrijding. De auto van de 33-jarige, met ook nog twee 11-jarige meisjes als passagiers, is hierbij over de kop geslagen. De vrouw en de twee meisjes zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat de slachtoffers na behandeling van lichte verwondingen als kneuzingen en schaafwonden nog dezelfde dag het ziekenhuis verlaten. De slachtoffers zijn wel erg geschrokken.

Politie ontmanteld hennepkwekerij: 2 verdachten aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdag aan de Roosendaalseweg een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De politie heeft twee inwoners van Roosendaal aangehouden. De mannen van 21 en 24 jaar zijn na verhoor heengezonden. In totaal stonden er 364 planten te bloeien en lag in een ruimte een eerdere oogst te drogen. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na bedreigen buurman

ETTEN-LEUR: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie in wijk de Grient een 52-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man bekogelde donderdagavond de woning van zijn buurman met bakstenen en bedreigde hem met de dood. De gewaarschuwde politie hield de Etten-Leurenaar, die onder invloed van alcohol verkeerde, aan. Het botert al langere tijd niet goed tussen de twee buren. De aangehouden buurman is in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Politie controleert bromfietsers en automobilisten: 30 bekeuringen

BREDA: Vrijdagmorgen heeft de politie aan de Weidehek, Lunetstraat en Schapenpad, Schapendreef, Achter Emer een verkeerscontrole gehad. Negen agenten controleerden tussen 07:45 en 13:30 uur 51 bromfietsen en 48 personenautos.

Aan de bestuurders zijn in het totaal 30 bekeuringen uitgereikt: 11x voor het overschrijden van de snelheid, 1x voor het niet dragen van de helm, 1x voor het niet voeren van de gele stickers, 2x voor het niet verzekerd zijn, 1x voor het niet in het bezit zijn van een geldig bromcertificaat, 1x voor geen voorrang verlenen aan overige weggebruikers, 2x voor een gladde band, 1x voor overschrijding van geluid van de bromfiets, 5x voor het niet dragen van de autogordel voorin, 1x voor het niet juist voeren van een geldig kentekenplaat, 2x voor het niet tonen van een kentekenbewijs, 1x voor het niet tonen van het rijbewijs, 1x voor het niet tonen van het keuringsbewijs.

Man aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: In de wijk Tuinzigt heeft de politie donderdagavond een 53-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Rond 20:30 uur schakelde zijn 52-jarige vriendin, met wie hij samenwoont, de politie in nadat zij door haar dronken vriend was mishandeld. De verdachte had haar enkele klappen en een kopstoot gegeven en bij de keel gepakt. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Inbraak woning

BREDA: Aan de Laan van Mertersem is donderdag een diefstal gepleegd uit een woning. De dader heeft vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel. De buit bestaat uit een computerkast, een beeldscherm en een videocamera. Vorige week heeft zij per ongeluk de sleutel op de voordeur laten zitten. Een dag later bleek de sleutelbos te zijn verdwenen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren.

Krasse 73-jarige man houdt overvaller aan

BREDA: Donderdagavond is een 47-jarige inwoonster van Breda aangehouden. Rond 23:00 uur probeerde zij samen met een man aan de Oude Vest een 73-jarige plaatsgenoot te beroven van zijn portemonnee. Het tweetal kwam het slachtoffer, die in gezelschap was van zijn vrouw, op een fiets tegemoet rijden. Toen zij op korte afstand waren van de man en vrouw stopte zij voor het echtpaar en vroeg de bestuurder van de fiets of zij geld konden wisselen. Het slachtoffer haalde niets vermoedend zijn portemonnee te voorschijn en zag al snel dat hij het tweetal op de fiets niet ten dienste kon zijn. Nog voor hij zijn portemonnee weer op kon bergen werd deze door de mannelijke helft van het tweetal uit zijn handen gegrist. Met de portemonnee als buit ging hij er te voet vandoor. Het bejaarde slachtoffer zag wel kans om de vrouw, die hevig tegenstribbelde, aan te houden en over te dragen aan de politie. De Bredase is in verzekering gesteld.

Politie houdt jongen aan na verstoring openbare orde

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Sint Oedenrode is vrijdagmorgen aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Met een proces-verbaal is hij na verhoor heengezonden. De jongen zocht rond 04:15 uur ruzie in de omgeving van de Torenstraat en was al een keer door politieagenten op zijn gedrag aangesproken en weggestuurd. Even later verscheen hij weer ten tonele en zocht opnieuw ruzie. Hierop is hij aangehouden.

Twee verdachten aangehouden na openlijke geweldpleging

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie twee inwoners van Breda aangehouden. Het tweetal van 20 en 22 jaar was rond
01:45 uur betrokken bij een openlijke geweldpleging in een café aan de Visserstraat. Een 20-jarige Bredanaar kreeg het met het tweetal aan de stok nadat zij elkaar aanstootte bij de bar. In het café kreeg hij enkele klappen tegen zijn hoofd waarna hij het café kon uitvluchten. Eenmaal op straat vormde zich een groep van zon 30 personen, waaronder het eerder genoemde duo. Om aan deze groep te ontsnappen zette het slachtoffer het op een lopen. Op de Markendaalseweg zag een politie-biker het slachtoffer met nog drie personen rennen. Omdat een van hen onder het bloed zat vroeg de agent wat er aan de hand was. Op aanwijzen van getuigen en met behulp van het camerasysteem werden de twee verdachten aangehouden. Zij zijn in gesloten in een politiecel. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de openlijke geweldpleging. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers