PERSBERICHT - 2005-06-24

Actie maakt overnachten in attractiepark extra aantrekkelijk

Tweede dag gratis bij Phantasialand

Het Duitse attractiepark Phantasialand in Brühl bij Keulen zet de zomer van 2005 in met een wel héél bijzondere actie. Waar alle attractieparken het juist moeten hebben van de bezoekers die in de vakantie komen, geeft Phantasialand iedereen die in juli en augustus een entreeticket voor één dag koopt, er de tweede dag gratis bij!

De actie is vooral bedoeld om de drie verblijfsaccommodaties van het toonaangevende Duitse park extra in de aandacht van het publiek aan te bevelen. Phantasialand beschikt sinds twee jaar over het prachtige en voor Europa unieke vier sterren Hotel Phantasia, dat compleet in Chinese stijl werd gebouwd en ingericht. Omdat de bouw en inrichting geheel door Chinezen werd verzorgd ademt het imposante hotel met 165 kamers dan ook compleet de sfeer van China en de bezoekers wanen zich ver van hun dagelijkse omgeving!

Ook Smokeys Digger Camp, op het terrein van Phantasialand is een zéér aparte beleving. De overnachting in Smokeys Digger Camp geschiedt in gigantische Tipis, alsof men in een indianendorp verblijft. Er zijn tenten voor zeven of twaalf personen en elke Tipi beschikt over een eigen barbecue unit. Overnachten hier is al mogelijk vanaf tien euro per persoon! Wie tenslotte kiest voor overnachten in een traditionele herberg, kan terecht in Garni Hotel Berggeist, waar Duitse gastvrijheid nog steeds met een hoofdletter G wordt geschreven!

De actie waarbij bij aankoop van één kaartje de tweede dag gratis wordt aangeboden is vanzelfsprekend zéér interessant voor de meer dan honderdduizend bezoekers vanuit Nederland die het park elk jaar op bezoek krijgt. Phantasialand wordt met name door de inwoners van Limburg beschouwd als hun eigen park en staat vooral bekend door de goede balans tussen spectaculaire attracties, uitstekende shows en goede horecavoorzieningen. Phantasialand heeft de afgelopen jaren heel duidelijk de koers ingezet naar een entertainmentpark met naast de attracties veel theater- en muziekproducties voor een all round publiek in plaats van een pretpark. Het park bewijst daarmee weer toonaangevend te zijn voor de strategische richting die de Europese parken inzetten.

Noot voor redactie (