Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/06/05)

OOSTERHOUT NB, 24 juni 2005

Man komt om het leven bij verkeersongeval

TERHEIJDEN: Donderdag 23 juni omstreeks 20.10 uur is een 63-jarige inwoner van Wagenberg om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De man reed op zijn fiets over de Schimmelseweg en wilde de kruising met de Witteweg oversteken. Terwijl hij aan het oversteken was, werd hij aangereden door een 19-jarige automobilist uit Made, die voor de fietser van rechts kwam. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken en reed hem aan. De fietser vloog door de aanrijding van zijn fiets en kwam verderop in de berm terecht. De automobilist botste na de aanrijding tegen een boom, draaide een paar keer rond en kwam verderop op de weg tot stilstand.
Ambulancepersoneel dat ter plaatse kwam om eerste hulp te verlenen, kon niets meer voor het slachtoffer betekenen. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht en heeft onder andere sporenonderzoek verricht.

Man brengt auto niet terug na proefrit

WAALWIJK / DEN BOSCH: De politie van het korps Brabant-Noord controleerde in de nacht van donderdag 23 juni op vrijdag 24 juni omstreeks 03.20 uur op rijksweg A2 ter hoogte van Den Bosch een automobilist die slingerend reed. De man, een 19-jarige inwoner van Waalwijk, bleek niet onder invloed van alcohol te zijn. Wel verklaarde hij dat de auto waarin hij reed niet van hem was. Hij had de auto donderdag 23 juni omstreeks 14.00 uur meegekregen bij een autobedrijf in de Van Andelstraat in Waalwijk en zou er gedurende een uur een proefrit mee maken. Na de proefrit keerde hij echter niet terug bij het Waalwijkse autobedrijf. Het bedrijf deed daarop aangifte van verduistering. De man werd overgedragen aan de Waalwijkse politie en heeft een verklaring afgelegd. Hij is vrijdagmiddag met een AU-dagvaarding heengezonden.
De afkorting AU staat voor Aanhouden en Uitreiken. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij door de politie in vrijheid gesteld wordt, namens Justitie meteen een dagvaarding krijgt uitgereikt. Op deze dagvaarding staat de datum van de terechtzitting vermeld.

Politie hoort verdachte van diefstal van een fiets

WAALWIJK: De politie heeft vrijdag 24 juni een 38-jarige vrouw uit Waalwijk verhoord, op verdenking van diefstal van een fiets. De politie in Waalwijk kwam de vrouw op het spoor, dankzij de politie van het korps Rotterdam-Rijnmond. Die waren in hun werkgebied in een zending van drie fietsen, bedoeld voor Suriname, een gestolen fiets tegengekomen. De fiets bleek op 24 november 2004 te zijn weggenomen vanuit de Sint Crispijnstraat in Waalwijk. De vrouw uit Waalwijk had de fietsen ter verzending aangeboden. Zij heeft over de herkomst van de gestolen fiets vrijdag 24 juni een verklaring afgelegd. De vrouw gaf aan de fiets te hebben gekocht op een rommelmarkt.

Medewerker garagebedrijf meegenomen tijdens proefrit

GEERTRUIDENBERG: Een medewerker van een garagebedrijf aan de Stadsweg is woensdag 22 juni enkele uren meegenomen door een potentiële klant. De klant wilde een proefrit maken in een auto. Tijdens deze proefrit bedreigde hij plotseling de medewerker met een vuurwapen en dwong hem te blijven rondrijden. Uiteindelijk eindigde de rit in Rotterdam, waar de klant er vandoor ging. De medewerker is vervolgens met de auto weer teruggereden naar het bedrijf. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan van poging doodslag. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en praat onder andere met diverse getuigen. Ook verricht de politie sporenonderzoek.

Man op de bon

MOLENSCHOT: De politie controleerde donderdag 23 juni omstreeks 20.00 uur op de Heideweg een 44-jarige automobilist uit Tilburg. De auto waarin de man reed bleek niet verzekerd en niet gekeurd te zijn. Bovendien constateerden de politiemensen dat de man onder invloed was. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 565 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Verder bleek dat de man nog een aantal boetes had openstaan. Het voertuig waarin de man reed is buiten gebruik gesteld.

Politie houdt verkeerscontrole

LOON OP ZAND: De politie hield donderdag 23 juni snelheidscontroles op de Udenhoutseweg en op de Financien. Vijf automobilisten reden te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan.
Bovendien bekeurden de politiemensen op de Klokkenlaan een bromfietser voor het rijden zonder gele stickers.

Bedrijfsinbraken

OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 23 juni op vrijdag 24 juni is ingebroken in enkele bedrijven. Bij een bedrijf aan De Boedingen bleek een schuifpui te zijn opengebroken. Uit de zaak werd een kassalade met inhoud weggenomen.
Bij een bedrijf aan de Denariusstraat werd de ruit van een toegangsdeur vernield. Hier werd geld uit een kassa weggenomen. Een bedrijf aan de Europaweg werd via het dak betreden. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Woninginbraak

OOSTERHOUT: Via een niet deugdelijk afgesloten voordeur is donderdag 23 juni tussen 04.40 uur en 13.45 uur ingebroken in een woning in de Tempelierstraat. Doordat de deur niet op het nachtslot zat, kon hij worden open geflipperd. Bij het flipperen steekt de inbreker een pas, kaart of liniaaltje tussen de deur en het slot. Daarmee steekt hij de schoot terug, waardoor de deur open gaat. Uit de woning is geld weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen