Waterschap Velt en Vecht


( 14-06-2005)

Vrijdag 24 juni: Fietstocht door het Vechtdal en langs de Vecht

Op vrijdag 24 juni 2005 organiseren de Overijsselse waterschappen een fietstocht door het Vechtdal en langs de rivier de Vecht. Deze fietstocht is een onderdeel van het waterfestival, dat op 23, 24 en 25 juni in Hardenberg plaats vindt. De route voert de fietsers in 30 of 45 kilometer langs tal van mooie plekken in de omgeving van Hardenberg.

De fietstocht begint en eindigt op de watermarkt bij theater De Voorveghter. Onderweg zijn er diverse tussenstops mogelijk. Zo opent het waterschap speciaal voor deze gelegenheid de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Bergentheim en is er de gelegenheid om de onlangs aangekoppelde meander Uilenkamp bij Diffelen te bezichtigen. Op beide locaties zijn medewerkers van Velt en Vecht aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Naast het waterschap openen ook het Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg en het Cultureel Infocentrum Vechtdal (alleen bij 45km route) hun deuren. Ook daar kunnen fietsers een tussenstop maken en zich laten informeren over de activiteiten van deze organisaties.

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij het organisatiebureau Plan Effect, 0529-462332. Er zijn drie verschillende starttijden: 10.00 uur, 11.00 uur en 13.00 uur. Deelname is kosteloos! Alle deelnemers maken kans op één van de twee ballonvaarten die de waterschappen verloten.

2005: Jaar van het Water = ook Jaar van de Vecht

Het jaar 2005 is door het Nederlands bureau voor Toerisme uitgeroepen tot het Jaar van het Water. Vanwege dit themajaar organiseren de Overijsselse waterschappen een aantal activiteiten die verband houden met onze belangrijkste rivier, de Overijsselse Vecht. Het waterfestival en de watermarkt is de eerste van een reeks activiteiten in de komende zomermaanden. Op de Watermarkt presenteren diverse verenigingen en instanties zich in en rondom Theater De Voorveghter met allerlei zaken die met de Vecht, water en waterbeheer te maken hebben. Voor jong en oud. De toegang is vrij!

De belangrijkste doelstelling van het waterfestival is om inwoners van het stroomgebied van de Vecht bewust te maken van het nut en de noodzaak van een goed waterbeheer. Waterschap Velt en Vecht pakt dit gezamenlijk op met de waterschappen Regge en Dinkel en Groot Salland. Het waterfestival, de watermarkt en de fietstocht worden medegefinancierd door het Joint Approach for managing Flooding (een gezamenlijk aanpak tegen wateroverlast, JAF) een programma van de Europese Unie.

Burgemeester Feithsingel 2, Postbus 330, 7740 AH Coevorden, Tel (0524) 592222, Fax (0524) 592200