Internationale Vierdaagse Nijmegen

Nijmegen, 22 juni 2005

Algemeen manager Wim Jansen slaat 1e exemplaar
Vierdaagse krijgt Nijmeegse Kroon

De vijfde en laatste Nijmeegse Kroon, uitgebracht in het kader van Nijmegen 2000, wordt op vrijdag 24 juni persoonlijk door algemeen Vierdaagsemanager Wim Jansen geslagen.

Hiermee wordt meteen duidelijk dat de afbeelding op deze Kroon iets te maken heeft met de Nijmeegse Vierdaagse. Daarmee is de serie van vijf tijdelijke betaalmunten compleet.
Sertons International te Elst, uitgever van de Nijmeegse Kroon verwacht samen met de Stichting DE 4DAAGSE, dat deze speciale uitgifte bij menig wandelaar in de verzameling Vierdaagse-memorabilia terecht zal komen.
De munt, die vanaf 25 juni bij alle uitgiftepunten verkrijgbaar is, zit ook in de speciale verzamelset, die bij de VVV, de Feestwinkel en de Vierdaagse souvenirstands op de Wedren en Heumensoord te krijgen zal zijn.

De Nijmeegse Kroon circuleert al een half jaar in de jubilerende stad en heeft een tijdelijke betaalwaarde van 2 euro. Een kleine honderd winkeliers en horecaondernemers accepteert deze munt, waarop inmiddels afbeeldingen staan van de Waalbrug, Mariken van Nieumeghen, concertgebouw DeVereeniging en N.E.C./Stadion de Goffert.