Digitale Gemeente Houten

Buurman Lamers opent nieuwe schuren fruitteler van Wijk

vrijdag 24 juni 2005 - Door: Frank Magdelyns

Bijna 1000 mensen hebben vrijdag de Open Dag van fruitteler Anton van Wijk in t Goy bezocht. Tijdens de Open Dag werden de nieuwe schuren door zijn huidige Houtense buurman, burgemeester Cor Lamers, geopend.

Van Wijk heeft de afgelopen jaren zijn bedrijf moeten verplaatsen van Houten-Zuid naar t Goy. Op zijn voormalige land in Houten worden de komende tijd honderden huizen gebouwd en misschien een winkelcentrum. Momenteel is er al een NS-station verschenen.

De nieuwe schuren zijn anderhalf keer groter dan zijn oude schuren en hebben een inhoud van 4200 vierkante meter. Het nieuwe land is met 28 hectare ook iets groter. De schuren worden gebruikt voor opslag en sorteren van het fruit.

Op de Open Dag kwamen veel mensen af uit Houten en t Goy. Maar volgens Van Wijk waren ook velen uit heel Nederland. In de schuur waren standjes ingericht van verschillende bedrijven en werden er demonstraties gegeven door diverse leveranciers. Overal waren hapjes en drankjes verkrijgbaar. Van Wijk blijft voorlopig in Houten wonen, omdat het met de nieuwe bewoners er alleen maar gezelliger op is geworden, liet hij in een eerder interview weten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).