KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

24-6-2005

Weinig wind tijdens derde dag Kieler Woche

Kiel, 24 juni 2005 Weinig wind domineerde de afgelopen twee dagen tijdens s werelds grootste zeilevenement, de Kieler Woche. Bleven gisteren vier van de tien olympische klassen aan de kant wegens een gebrek aan wind, vandaag werd er voor acht klassen besloten niet te varen.

Het begon vanochtend vroeg met een uitstel voor alle klassen. Om elf uur werd toch iedereen het water op gestuurd. Uren hebben de zeilers in de brandende zon liggen wachten op een beetje wind. Maar alleen de Laser Radial dames en de 470 heren en dames klassen mochten ook daadwerkelijk een wedstrijd varen. Voor de rest van de klassen besloot het Race management dat er geen races gevaren konden worden.

Voor Nederland staat Steven le Fevre na vijf gevaren races in de Laser Radial heren klasse op een eerste plaats in het tussenklassement. Hij wordt gevolgd door de Duitse Rene Millies en de Nederlander Gijs Pelt staat op de derde plaats.
Bij de Laser Radial dames staat Gea Jutjens op een negentiende plaats in het tussenklassement.

In de Laser klasse vinden we Eduardo van Vianen als beste Nederlander op een 17e plaats, Marc de Haas staat daar vlak achter op een 19e plaats na zes gevaren races.

In de 470 dames klasse zijn Marcelien de Koning en Lobke Berkhout na de wedstrijd van vandaag, vijf gevaren wedstrijden in totaal, van een tweede naar een derde plek in het tussenklassement gezakt. Op de eerste plaats staan het Australische team van Elise Rechichi, gevolgd door het Duitse team van Sabine Walter. De onderlinge
puntenverschillen zijn klein dus er kan nog van alles gebeuren. Bij de heren in de 470 klasse vinden we het team van Bart Peeters en Olivier Bakker op een derde plek in het tussenklassement. Zij wisten de wedstrijd van vandaag in hun poule te winnen. De derde plek in de wedstrijd van vandaag was voor Sven en Kalle Coster niet genoeg om hun naar een tiende plaats. Ook zij hebben in totaal nu vijf wedstrijden gevaren.

Beste Nederlander in de Finn klasse is na twee gevaren races Wietze Zetzema met een vijftiende plek in het tussenklassement.

In de 49er staan Jeroen van Catz en Wilco Stavenuiter na zes gevaren wedstrijden op een 32e plaats in het tussenklassement.

Voor morgen zijn de weersvoorspellingen gunstig. Noordwesten wind, kracht vier tot vijf.

De Kieler Woche duurt nog tot en met 26 juni 2005.

Internetadres: www.kieler-woche.de
E-mailadres:femke.vanstraten@watersportverbond.nl