Politie Zeeland


---


W-3473-2005 Explosieven gevonden, Domburg

Vanochtend rond 10.00 uur kreeg de politie de melding dat er, bij werkzaamheden bij het badpaviljoen aan de Badhuisweg in Domburg, een kist met explosieven was aangetroffen.
Door de politie, die kort na de melding ter plaatse was, werd het EOC in kennis gesteld.
Door het EOC is de kist uitgegraven. Er zijn ongeveer 70 handgranaten en 30 fosforgranaten aangetroffen.
Omdat de explosieven in een slechte staat waren konden deze niet vervoerd worden en zullen op het strand vernietigd worden.
Met een shovel zijn de explosieven vervoerd naar het strand. De route er naar toe en omliggende stranden zijn ontruimd.
Omdat het water op het moment dat de explosieven op het strand waren te hoog was is het vernietigen uitgesteld. Tijdstip van vernietiging is nog onbekend. Hierover zal een aanvullend bericht worden verstuurd.


O-3474-2005 Aanrijding in Scharendijke

Vrijdagochtend rond 09.55 uur vond er op de N57 in Scharendijke een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets.
De 23-jarige bestuurder van de personenauto uit Hellevoetsluis reed over de Brouwersdam komende uit de richting van Rotterdam.
Voor hem in dezelfde richting reed de 58-jarige fietsster uit Munchen Gladbach (D) over de fietsstrook.
Toen de automobilist uit tegenovergestelde richting een personenauto zag naderen die linksaf wilde richting de parkeerstrook aan de strandzijde week hij uit naar rechts en remde had.
Hierbij schepte hij de fietsster en botste tegen een geparkeerd staande auto.
De geparkeerd staande (die door de aanrijding totaal vernield raakte) rolde door tegen de auto die daarvoor stond.
De fietsster knalde tevens tegen een geparkeerd staande auto aan. Ze werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.
Ook de automobilist werd, vermoedelijk met nekletsel, overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.
De traumahelikopter is ook ter plaatse geweest maar hoefde niemand mee te nemen.


O-3475-2005 Kat beschoten

Tussen woensdagavond 20.00 uur en donderdagochtend 07.00 uur is in de omgeving van de Nassau Odijkstraat in Heinkenszand een kat beschoten.
De kat werd door zijn/haar eigenaresse bebloed aangetroffen. Bij de dierenarts bleek dat de kat vermoedelijk beschoten is met een buks.
In het lichaam van de kat zat een bukskogel van 5,5 millimeter. Ondertussen maakt de kat het goed.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland