VVV Zuid-Holland Zuid


PERSBERICHT

Dordrecht, 14 juni 2005

Waterrijk dagje in Dordrecht

Wandelen langs de duizend monumenten, de schilderachtige historische havens en opmerkelijke plekjes in Dordrecht en varen langs de oevers van de Drechtsteden, dit is op een aantal data deze zomer mogelijk met het speciaal door VVV samengestelde Dagje Drechtsteden.

Het arrangement Dagje Drechtsteden is door VVV samengesteld voor individuele bezoekers aan Dordrecht die een wandeling door de historische binnenstad willen combineren met een ontspannen middagje varen langs de oevers van de Drechtsteden. De dag begint op een zelfgekozen tijdstip met koffie en gebak in een gezellige konditorei, gevolgd door een wandeling aan de hand van een beschrijving van een stadswandeling.

Duizend monumenten
De wandelroute brengt je op de mooiste plekjes van Dordrecht, een waterrijke stad met eeuwenoude havens en ruim duizend monumenten, hofjes en veel antiek- en curiosazaken. Tussen twaalf en twee uur wordt een warme tweegangenlunch geserveerd in de al bekende konditorei. Vanaf de Lange Wantijkade, ongeveer twintig minuten lopen vanuit het centrum, vertrekt de Halve Maen voor een tweeënhalf uur durende Drechtstedentocht op de rivieren rondom Dordrecht.

Varen op zonne-energie
De Halve Maen is de nieuwe rondvaartboot van het Biesboschcentrum Dordrecht, een op zonne-energie varend schip met een salon en gedeeltelijk overdekt bovendek. De schipper vertelt terwijl de boot langs de oevers van Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht glijdt. Uitsluitend op de vrijdagen 24 juni, 22 juli, 14 augustus, 26 augustus en 23 september 2005 vertrekt De Halve Maen uit het centrum van Dordrecht. Het arrangement Dagje Drechtsteden geldt dan ook alleen op deze data. Reserveren voor dit speciale dagarrangement is mogelijk bij VVV Zuid-Holland Zuid, Stationsweg
1, 3311 JW Dordrecht, telefoon 0900-463 68 88, e-mail: info@vvvzhz.nl.

Vrijdag 24 juni, vrijdag 22 juli, vrijdag 14 augustus, vrijdag 26 augustus en vrijdag 23 september: Dagje Drechtsteden voor de speciale prijs van E 27,-, inclusief koffie met gebak, stadswandelroute, lunch, rondvaart en informatiepakket. Inlichtingen bij VVV in Dordrecht.


- einde persbericht -