Gemeente Capelle a/d IJssel

Midzomerconcert in Dorpskerk

Logo van WOP Middelwatering

Op vrijdag 24 juni wordt het tiende Midzomerconcert gegeven in de Dorpskerk aan de Kerklaan. Het concert begint om 20.00 uur. Het Wijkoverlegplatform Middelwatering is medeorganisator en -financier. Burgemeester Joke van Doorne opent het concert.

Traditiegetrouw leidt de Capelse Muziekschool het concert in. Tijdens de inloop (19.30 - 20.00 uur) hoort u Cees van der Slik op het orgel. Cees is organist van de Dorpskerk en orgeldocent aan de muziekschool. Daarna spelen winnaars van het door de muziekschool in april 2005 georganiseerde IJsselconcours: Silke van Alphen (piano) en Esther van Ree (zang) samen met Isabella van Ree (piano).

De fluittist

Na een openingswoord door burgemeester Joke van Doorne is het de beurt aan de laureaten van het Prinses Christina Concours. Allereerst hoort u Andrea Vasi (1989; piano), die al eerder furore maakte in de Dorpskerk. Zij won diverse prijzen, waaronder een eerste prijs op het Prinses Christina Concours 2004. Andrea speelde op verzoek voor onder andere Tony Blair en Nelson Mandela.

Robert de Bree (1985; diverse blokfluiten en gong) speelt vervolgens virtuoos en met grote overtuigingskracht oude én verrassende hedendaagse muziek. Robert studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij won in 2004 de eerste prijs op het internationale blokfluitconcours in Utrecht en in 2005 een eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Rotterdam. Robert wordt bij de oude muziek (Bach, Vivaldi) begeleid door Marion Boshuizen (clavecimbel).

Last but not least: Nora van der Stelt (1989; viool). Nora behaalde haar eerste prijs toen ze 7 jaar was en daarna volgde er nog vele, waaronder een eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Rotterdam in 2005. In 2001 en 2002 kreeg Nora een beurs waarmee zij werd toegelaten tot de Voorziening voor Excellerende Jonge Musici. Komende zomer maakt zij een tournee door Frankrijk en in het najaar zal Nora samen met Andrea Vasi twee concerten geven in Zwitserland. Ook in de Dorpskerk zal zij samenspelen met Andrea.

Het concert is in principe gratis. Uw vrijwillige bijdrage wordt uiteraard gewaardeerd. Voor meer informatie kunt u bellen:
010-4585983.

Vervoer voor senioren

Dit concert is opgenomen in het aanbod van de Kunstcarrousel. Dat betekent dat senioren zo nodig gratis vervoer kunnen krijgen door zich aan te melden bij het Meldpunt, telefoon 010-450 13 44. Het project Kunstcarrousel loopt tot het slotfeest op 16 december 2005 en biedt activiteiten op het gebied van muziek, theater, literatuur, cultureel erfgoed, dans, beeldende kunst en audiovisuele kunst. Kunstcarrousel is een project voor álle inwoners van Capelle en Krimpen aan den IJssel die ouder zijn dan 50 jaar.