Gemeente Stein


Open NK Olympische Afstand Triathlon in Stein

van 24-06-2005 t/m 26-06-2005

In het weekend van 24, 25 en 26 juni 2005 wordt het Open NK Olympische Afstand Triatlon georganiseerd. Aangezien tijdens de wedstrijden diverse verkeersmaatregelen moeten worden gerealiseerd, is er een werkgroep in het leven geroepen die deze maatregelen coördineert.

In deze werkgroep hebben zitting vertegenwoordigers van de gemeente Stein, de gemeente Meerssen, de politie basiseenheid Stein, de politie basiseenheid Meerssen en van de Stichting Triathlon Stein. In deze werkgroep worden naast de te nemen verkeersmaatregelen ook plannen ontwikkeld om de reguliere hulpverlening door brandweer, GGD, andere diensten en politie veilig te stellen.

De medische verzorging tijdens de wedstrijden en ten behoeve van de vele toeschouwers wordt verzorgd door Stichting Service Medical uit Maastricht.

Commandopost
Gedurende de periode van 24 t/m 26 juni is er een commandopost (centraal meldpunt veiligheid van sporters, bezoekers en verkeer) operationeel om alle maatregelen te coördineren. Hierin zijn de politie, de brandweer, Service Medical en de Stichting Triathlon Stein vertegenwoordigd.

Deze post zal worden ingericht in het politiebureau basiseenheid Stein aan de Dross. Jonker van Kesselstraat in Stein en is operationeel op die tijdstippen dat de verkeersmaatregelen in gebruik zijn. Deze commandopost is te bereiken via: 046-4004572. Hier kunt u altijd contact mee opnemen.

Zonodig wordt u in geval van nood door de politiediensten geassisteerd om op de plaats van bestemming te komen. In geval van calamiteiten is er een calamiteitenstaf voorzien, die op afroep beschikbaar is.

Atentie
Een afgesloten straat, ook buiten de wedstrijdtijden, is de Omphaliusstraat vanaf de Stadhouderslaan tot aan de Leentstraat in Stein. Namelijk vanaf zaterdag 25 juni 7.00 uur afgesloten tot maandag 27 juni om 12.00 uur.

De verkeersmaatregelen gelden-
alleen in het centrum van Stein op vrijdag 24 juni van 17.30 tot ongeveer 21.30 uur;
- op zaterdag 25 juni van 16.30 tot 21.15 uur (voor Meers en Elsloo slechts tot 20.30 uur);
- op zondag 26 juni van 8.30 uur tot 18.30 uur (voor Meers en Elsloo slechts tot 14.30 uur). De meeste wijken en straten in de gemeente Stein zijn normaal bereikbaar. Alle woningen, die aan het parcours liggen zijn tijdens de wedstrijden moeilijker te bereiken! Daarnaast worden enige wijken door de parkoersen ingesloten. Dit geldt alleen tijdens de wedstrijden, de overige tijd zijn alle woningen normaal bereikbaar.

Moeilijk te bereiken

- Op 24 juni is moeilijk bereikbaar van 17.30 tot 21.30 uur het gebied in Stein omsloten door de Omphaliusstraat, Stadhouderslaan, Cortenbachstraat en Diepenbeekstraat. Tevens is de Ecrevissestraat vanaf het v.d Weijdenplein tot aan de rotonde afgesloten. Indien u in dit gebied moet zijn gelieve dit op de commandopost te melden, zodat er maatregelen getroffen kunnen worden zodat u onder begeleiding dit gebied kunt inrijden.


- Op zaterdag 25 juni van 16.30 tot 21.15 uur geldt dat voor het gebied omsloten door het Julianakanaal, autoweg, Omphaliusstraat en Stadhouderslaan/de Halstraat/Kapl. Berixstraat. Om deze wijk eventueel te bereiken dient u aan te rijden via Mauritsweg, winkelerf Winkelcentrum-doorlaatpost rotonde Heerstraat. Van hieruit kunt u de ingesloten wijk bereiken. Dit ingesloten gebied is ook te bereiken via de Steskensstraat-Daggeweide, Dirgelen-doorlaatpost bij de Vaarstraat-Vaarstraat-doorlaatpost de Halstraat-Moutheuvelsweg, vervolgens kunt u deze wijk vrij bereiken. Meers en Maasband zijn via Urmond en de Urmonder Parallelweg bereikbaar.


- Op zondag 26 juni geldt dit voor het gebied omsloten door het Julianakanaal, autoweg, Omphaliusstraat en Stadhouderslaan/de Halstraat/Kapl. Berixstraat. Om deze wijk eventueel te bereiken dient u aan te rijden via Mauritsweg, winkelerf Winkelcentrum-doorlaatpost rontonde Heerstraat. Van hieruit kunt u de ingesloten wijk bereiken. Dit ingesloten gebied is ook te bereiken via de Valderstraat-Vaarstraat-doorlaatpost de Halstraat-Moutheuvelsweg. Vervolgens kunt u de wijk vrij bereiken. Het gebied rond het Wilhelminaplein in Stein is zondagmiddag 26 juni vanaf ca 12.00 uur ook moeilijker bereikbaar. Hier kunt u het beste aanrijden via de Steeg en vervolgens kunt u hier via een doorlaatpost de Kerkstraat bereiken en het gebied binnenrijden.

Meers en Maasband zijn via Urmond en de Urmonder Parallelweg bereikbaar.Voor bewoners van Meers en Maasband is het mogelijkheid om het gebied via de Musschenberg en de L'ortye haven te verlaten, dit geldt echter alleen voor zondag vanaf 10.45 uur. Verkeer naar dit gebied dient via Urmond te rijden.

In Elsloo geldt dit voor het gebied omsloten door het Julianakanaal, St. Gillisstraat, Mgr. Kerckhofsstraat en de spoorlijn. En voor een gedeelte van het Armsterveld. Deze wijk is te bereiken vanaf de Stationsstraat, Past. Tissenstraat, Past. Willemsstraat-doorlaatpost Mgr. Kerckhofstraat en dan via de Past. Lenaertstraat de wijk in.

Tijdschema Triatlonweekend Stein 2005
Vrijdag 24 juni
Verkeersmaatregelen in bedrijf 17.30 uur
Einde maatregelen ca 21.30 uur

Zaterdag 25 juni
Verkeersmaatregelen in bedrijf 16.30 uur
Einde maatregelen ca. 21.15 uur
Einde maatregelen voor Elsloo en Meers ca. 20.30 uur

Zondag 26 juni
Verkeersmaatregelen in bedrijf 8.00 uur
Einde maatregelen Elsloo en Meers ca. 14.30 uur
Einde maatregelen 18.30 uur