Fortis Bank

Published: 10:30 24.06.2005 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis Bank opent eerste nieuw Business Centre in de Tsjechische Republiek, in Oostenrijk en in Hongarije

Fortis Bank kreeg de toestemming van de Belgische Commissie voor het Bank-Financie- en Asssurantiewezen om een vestiging te openen in Praag (Tsjechische Republiek), in Wenen (Oostenrijk) en in Boedapest (Hongarije).

De opening kadert in Fortis' eerder bekendgemaakte strategie om Business Centres op te zetten in 15 bijkomende Europese landen. De Tsjechische Republiek, Oostenrijk en Hongarije, zijn elk met hun belangrijke internationale handel, landen met een hoog potentieel voor Commercial Banking.

De nieuwe Business Centres mikken op middelgrote ondernemingen met een jaarlijks zakencijfer tusssen 2,5 miljoen EUR en 250 miljoen EUR. Het accent ligt daarbij op internationaal actieve bedrijven met complexe financiële behoeften, die op zoek zijn naar een veelzijdig dienstenpakket: leasing, factoring, risicobeheer, trade finance, internationale kredietfaciliteiten en internationaal cash management. Het Tsjechische team staat onder leiding van Business Centre Manager Hans Broucke. Hij heeft de Belgische nationaliteit en werkt sinds eind 2003 voor Fortis. Hans Broucke was tevoren al actief in de financiële sector, meer bepaald in Corporate Banking. Hij bekleedde verschillende kaderfuncties in Brussel, Praag en Kiev. De Praagse Fortis-vestiging bevindt zich in het Myslbek Building, Ovocny trh 8, CZ - 117 19 Praha. Het Weense team staat onder leiding van Business Centre Manager Peter Neundlinger. Hij heeft de Oostenrijkse nationaliteit en werkt sinds mei 2005 voor Fortis. Peter Neundlinger werkte tevoren eerst als afdelingshoofd commerciële cliënten van Raiffeisenbank NÖ, en tot voor kort in een gelijkaardige functie bij een productiebedrijf in Wenen. De Weense Fortis-vestiging bevindt zich in Euro Plaza, D. Wienenbergstrasse 41, Am Europaplatz, A - 1120 Wien. Het team in Boedapest staat onder leiding van Business Centre Manager Edit Sziraki. Zij heeft de Hongaarse nationaliteit en werkt sinds mei 2005 voor Fortis. Tevoren werkte ze bij K&H Bank, waar ze verantwoordelijk was voor de eenheid Large Corporate in Boedapest. De Fortis-vestiging in Boedapest bevindt zich in Deak Palace, V. Deak Frenc Utca 15, 1052 Budapest.

Fortis Bank maakt deel uit van Fortis, een geïntegreerd financieel dienstverlener op het terrein van bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van 28,7 miljard EUR (31/05/2005) en circa 51.000 werknemers behoort Fortis tot de top 20 van Europese financiële instellingen.Fortis wil haar leiderspositie op haar thuismarkt, de Benelux, ontwikkelen en versterken. Ze vertrekt van de in haar thuismarkt opgebouwde expertise om haar Europese ambities te realiseren via groeiplatformen. In specifieke activiteiten is Fortis wereldwijd met succes aanwezig. Ook weet ze in bepaalde Europese en Aziatische landen haar knowhow en ervaring in bankverzekeringen efficiënt uit te spelen. Fortis is genoteerd op de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg, en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. Meer informatie vindt u op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 61
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20

PDF versie van het persbericht