Politie Zaanstreek-waterland


16:50 23-JUN-05
loc.: ZAANDAM, HEUKELSSTRAAT
Politie neemt lege hennepkwekerinstallatie in beslag
Bij een assistentie van een deurwaarder stuitte de politie op een volledig ingerichte hennepteelt installatie zonder planten. Na overleg met justitie werd besloten de kwekerij in beslag te nemen en te laten vernietigen. Daar er hier geen sprake is van een overtreding van de Opiumwet wordt de bewoner/eigenaar vervolgd in het kader van de Wet Milieu en de Wet Ruimtelijk Ordening. Het handelt hier om een inrichting die onder de Wet Milieu valt, bovendien is de inrichting in strijd met het bestemmingsplan ofwel de wet Ruimtelijke Ordening. De bewoner was niet in de woning aanwezig. Hij zal later door de politie verhoord worden.

17:34 23-JUN-05
loc.: PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT
Aanhouding voor bedreigen winkelpersoneel
De politie heeft een 39-jarige man uit Purmerend aangehouden nadat hij bedreigingen had geuit tegen een filiaalmanager van een elektronicazaak. De man maakte zich in de zaak boos over een reparatie en ging daarbij over tot het achter de balie wegduwen van de werknemer en hem verbaal bedreigen.
Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt.

20:05 23-JUN-05
loc.: MONNICKENDAM, WATERLANDSE ZEEDIJK
Rijbewijs ingevorderd in ziekenhuis
De politie heeft van een 36-jarige motorrijder uit Volendam het rijbewijs ingevorderd. De man was met zijn motorfiets op de Waterlandse Zeedijk ten val gekomen nadat hij de macht over het stuur had verloren. Met enige gebroken ribben werd hij opgenomen in het Boven 't IJ ziekenhuis. Daar het slachtoffer ernstig naar alcohol rook werd een blaastest van hem afgenomen. Daaruit bleek dat zijn alcoholspiegel boven de 650 ug/l moest liggen. Hij is aangehouden in het ziekenhuis en van hem is een bloedproef afgenomen om de exacte waarde te kunnen vaststellen voor het proces verbaal.

20:37 23-JUN-05
loc.: VOLENDAM en ZAANSTAD
Politie surveilleert op het water
In de omgeving van Volendam, Marken en Monnickendam is de politie de vaarsurveillance gestart. Naast de naleving van de vaarregels controleren de agenten op de benodigde papieren en registraties. Donderdagmiddag werden 20 vaartuigen staande gehouden en op hun documenten gecontroleerd. Twee bestuurders van een speedboot konden geen vaarbewijs op eerste vordering tonen. Zij kregen een bekeuring.Tevens werd een aantal speedboten uit het zwemgebied gestuurd bij het Slobbenland.
Ook in Zaanstad was de politie de gehele middag en avond actief op het water. Ruim 50 watersporters werden gecontroleerd. De politie deelde 17 bonnen uit. Het onder de 18 varen met een snelle motorboot was de meest vastgestelde overtreding. De vaarcontrole strekte zich uit over de watergebieden in Assendelft, Westzaan, Zaandijk en Zaandam.


21:41 23-JUN-05
loc.: PURMEREND, STATIONSWEG
Politie houdt fietsendief aan na melding getuige
De politie heeft op aangeven van een getuige een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. De verdachte had de fiets uit de stalling bij het station getild en was er mee gaan lopen. Bij het zien van de politieauto gooide hij de fiets aan de kant en zette het op een lopen richting de Waterlandlaan. Uiteindelijk werd hij op de Zeevangsstraat aangehouden door de agenten. De politie doet onderzoek naar een mogelijk tweede verdachte. De knaap is in verzekering gesteld.

02:19 24-JUN-05
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, TURFAKKER
Autodieven bekennen in politieverhoor
De politie heeft twee 16-jarige jongen uit Zaandijk en een 16-jarige jongen uit Koog aan de Zaan aangehouden voor diefstal van een auto. Een alerte buurtbewoner had de jongens zien rommelen bij een geparkeerde wagen waarna zij wegrenden. Na een korte zoektocht konden de verdachten op de Guisweg worden staande gehouden op basis van het signalement. Omdat de geen van beide zich kon legitimeren werden de jongens aangehouden en overgebracht naar het bureau. In het verhoor bekende een van de verdachten een aantal dagen eerder de wagen van een parkeerplaats in Zaandijk te hebben ontvreemd. Deze avond was hij met zijn kompaan erop uit getrokken om de wagen wederom open te breken en mogelijk te gebruiken.

03:16 24-JUN-05
loc.: PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT
Politie doet onderzoek naar brandstichting
De politie start een onderzoek naar een vermoedelijke brandstichting in de Van IJsendijkstraat waarbij een bromfiets en een personenauto ernstig beschadigden. Onbekenden staken vermoedelijk de snorfiets in brand waarna deze oversloeg naar de nabij geparkeerde auto. De politie deed direct een buurtonderzoek en liet de voertuigen afslepen in afwachting van verder technisch onderzoek.


---- --