NVAB, Nederlandse Vereniging voor Arbeid- en Bedrijfsgeneeskunde

Beter inspelen op branches: workshop Bedrijfsarts en arboconvenanten

"Er is een wereld aan informatie voor mij opengegaan!" Zo reageerde een van de deelnemers aan de invitational workshop Bedrijfsarts en Arboconvenanten die eind 2004 voor het eerst georganiseerd werd door het Kwaliteitsbureau NVAB. Deze geaccrediteerde workshop zal in 2005 nog vier maal plaatsvinden. Iedere deelnemer werkt daarbij op een eigen computer. Wees er snel bij, want er is slechts plaats voor 14 deelnemers per workshop.

Direct inschrijven kan hier.

Werkgevers en werknemers verwachten veel kennis bij de bedrijfsarts. Bedrijfsgeneeskundige kennis, uiteraard, maar ook kennis van wat er speelt in de branche of de sector waarin het bedrijf opereert en van de afspraken die in CAO's en arboconvenanten zijn gemaakt. In deze actieve workshop gaat u aan de slag met de WebWegWijzer Arboconvenanten en met de digitale Handwijzer Branches die het Kwaliteitsbureau NVAB heeft ontwikkeld. Na het volgen van de workshop heeft u:
* Een beter inzicht in de betekenis van arboconvenanten en andere branche-afspraken voor uw advisering aan bedrijven en voor de preventieve taken van de bedrijfsarts;
* Vaardigheid in vinden van specifieke informatie over arbeid en gezondheid in sectoren en branches;
* Meer kennis over de stap van individuele gezondheidsproblemen naar collectieve preventieve maatregelen op basis van arboconvenanten.

Programma
> 12:15 uur: Ontvangst met lunch
> 13.00 uur: Korte presentatie over het project Bedrijfsarts en Arboconvenanten > 13.15 uur: Individueel: zoekopdrachten met behulp van de NVAB-WebWegWijzer en de Handwijzers Arboconvenanten > 14.15 uur: Korte nabespreking
> 14.30 uur: Pauze
> 14.45 uur: Adviesopdracht in subgroepen met gebruikmaking van Handwijzer Branches en de WebWegWijzer > 15.45 - 16.15 uur: Nabespreking

Begeleiders
André Weel en Jacques Duijn

Accreditatie
Toegekend voor 3 uur door AbSg. Deelnemers ontvangen een certificaat.

Waar en wanneer?
De workshop vindt plaats bij Global Knowledge in Nieuwegein. De locatie is gemakkelijk bereikbaar met eigen auto en met openbaar vervoer. Deelnemers ontvangen een routebeschrijving. Data:

* Vrijdag 24 juni 2005

* Donderdag 22 september 2005

* Vrijdag 4 november 2005

* Vrijdag 18 november 2005

Deelnemen
Deelname aan deze workshop is gratis. Vanwege de beschikbaarheid van computerapparatuur is er slechts plaats voor maximaal 14 deelnemers per workshop. Reageert u daarom snel. Klik hier om u direct in te schrijven.

Laatst gewijzigd: 18-04-2005