Ingezonden persbericht


Vijfde voorronde Popterras in Vlaardingen

PERSBERICHT

Het Zomerterras komt eraan! Nog een maand en dan barst het spektakel weer los. In de aanloop van het Zomerterras worden de voorrondes van het Popterras georganiseerd; een publiekswedstrijd voor bandjes en muzikanten. Vrijdag 24 juni wordt alweer de vijfde voorronde in De Salon gehouden. The Outskirts, The Loo en Djenky zullen het podium betreden.

Zondag 19 juni was het warm, erg warm. Terwijl een groot deel van Nederland op het strand lag te bakken, werd de 4e voorronde van het Popterras in Hard Times (Vlaardingen) gehouden. Drie bands hebben deze middag op het podium gestaan. Airscape (Delft) beet het spits af. Deze gezellige muzikanten maken gitaarpop met een scherp randje. Hierna volgde Infinite Television (Maassluis). Dit was zoals voorspeld een tornado van allesvernietigende herrie. Als laatste volgden de vrolijke jongens van E110 (Goudriaan). Met hun 'flutpunk' overtuigden ze het publiek en wonnen ze de 4e voorronde. E110 zien we dan ook zaterdag 23 juli terug tijdens de eerste semi-finale van het Zomerterras.

Vrijdag 24 juni wordt alweer de 5e voorronde van het Popterras gehouden. The Outskirts, The Loo en Djenky gaan strijden om de publiekstemmen. Het publiek bepaalt namelijk bij het Popterras wie er doorgaan naar de semi-finales. Zij kunnen voor twee euro een stembiljet kopen en zo hun favoriete band helpen. Deze vrijdag opent The Outskirts. Dit is een duo bestaande uit Renata op bas en Romeo op gitaar. Deze muzikanten uit Dordrecht hebben een post-punkachtige stijl en creëren dit samen met een onuitputtelijke drumcomputer. Ze treden het liefst op in kleine, intieme zalen waar ze een enorm kabaal kunnen creëren. Hierna volgt The Loo. 'Kickass Power Rock 'n' Roll uit Rotterdam'. Ze zijn berucht om hun strakke en intense live shows. Deze muzikanten zijn beïnvloed door bands als Velvet Revolver, Guns n' Roses, Led Zeppelin en Alice in Chains. Djenky sluit de avond af. Coldplay, Incubus, Saybia; dit zijn namen die je door je hoofd schieten als je deze band beluistert. Onder het motto 'muziek maken moet leuk blijven', spelen de mannen uit de omgeving Hoogvliet melodieuze poprock.

The Outskirts zullen om 22.00 uur beginnen in de Salon, Oosthavenkade 9, in Vlaardingen. Rond een uurtje of twaalf eindigt Djenky en zal de winnaar bekend worden gemaakt. De afvallers hebben ook nog een kans. Via www.zomerterras.nl kan er gestemd worden om deze bands een wildcard te geven voor de semi-finales die plaatsvinden tijdens het Zomerterras . Curtains (Maassluis), Hark (Delft, Low Point Drains (Hellevoetsluis) en E110 (Goudriaan hebben zich inmiddels geplaatst voor het Popterras tijdens het Zomerterras.

Het Zomerterras begint op 22 juli en duurt tot en met 13 augustus. Informatie over het programma van het Zomerterras volgt spoedig.

Einde persbericht