Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 205

datum: 23 juni 2005

EMBARGO TOT VRIJDAG 24 JUNI 2005 16.00 UUR

Gemeentepenning van de stad Amersfoort voor Cees Kamerbeek tijdens de feestelijke afscheidsbijeenkomst van het bestuur op vrijdag 24 juni 2005 in de Mannenzaal, ter gelegenheid van de overdracht van de collectie 'De Queeste van de Argonaut' aan stichting Museum Amersfoort.

Op vrijdag 24 juni wordt collectie "De Queeste van de Argonaut" in langdurige bruikleen overgedragen aan de Stichting Museum Amersfoort. Deze handeling zal worden verricht door de eigenaar drs.C. Kamerbeek, oprichter van de Stichting Cees Kamerbeek Fonds.

De heer Kamerbeek zette zich jarenlang in als bestuurder, initiator en financier voor talloze projecten en initiatieven in Amersfoort. Ruim dertig jaar was hij actief als bestuurder en voorzitter voor de stichting Museum Flehite. De overdracht van de collectie staat in relatie tot het afscheid van de heer Kamerbeek van het bestuur van stichting Museum Amersfoort.

De heer Kamerbeek leverde een belangrijke bijdrage op het terrein van de cultuur, stedenbouw en cultuurhistorie in Amersfoort. Als voorzitter van stichting Museum Flehite zette hij zich onder andere in voor de ontwikkeling van Flehite tot Centrum voor Cultureel Erfgoed. Ook was de heer Kamerbeek initiator en oprichter van het Culinair Museum. Als bestuurslid van de stichting Exploitatie Elleboogkerk hielp hij de Elleboogkerk te behouden voor culturele doeleinden. De latere vestiging van het Armando Museum in de Elleboogkerk is mede door hem mogelijk gemaakt. Ook leverde hij een bijdrage aan de Observant en steunde hij De Kamers, een startgalerie voor beginnende kunstenaars en initiatieven van Kunstenaarsvereniging De Ploegh.

Als blijk van waardering voor de inzet en betrokkenheid van de heer Kamerbeek voor de cultuur, stedenbouw en cultuurhistorie van Amersfoort, heeft het college van Burgemeester en wethouders besloten de heer Kamerbeek een gemeentepenning toe te kennen. Deze zal worden uitgereikt op vrijdag 24 juni 2005 om 16.00 uur in de Mannenzaal door de burgemeester, mevrouw A. van Vliet-Kuiper.

Noot voor de redactie (