WATERFESTIVAL LELYSTAD

Vijfde Nationale Sloepenshow

In prima ambiance op zaterdag 25 en zondag 26 juni in Bataviahaven Lelystad

Vijfde Nationale Sloepenshow met zo goed als
volledig overzicht van totale sloepenaanbod

Flevoland - Op 25 en 26 juni aanstaande vindt in de Bataviahaven van Lelystad voor de vijfde maal de Nationale Sloepenshow plaats. Begonnen als een kleine gelegenheidsshow met 20 sloepen, is deze show in vijf jaar tijd uitgegroeid tot de grootste 'natte' Nationale Sloepenshow van Nederland. De show heeft inmiddels een vaste plaats op de expositiekalender. Dit jaar nemen 50 werven met 92 sloepen deel. Voor de bezoeker betekent dit een zo goed als volledig overzicht van het aanbod van sloepen dat momenteel in Nederland op de markt wordt aangeboden. De toegang tot de Nationale Sloepenshow is gratis, evenals het parkeren op het dichtbij gelegen parkeerterrein. De show maakt al sinds de start in 2000 deel uit van het Hydron Waterfestival dat jaarlijks in de Bataviahaven plaatsvindt.

Na een aarzelende start in 2000 is de Nationale Sloepenshow de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een show waar geen enkele werf wil ontbreken. Niet alleen de zowel over de weg als over water goed bereikbare locatie centraal in Nederland en de sfeer worden door hen geroemd. Een belangrijk argument voor deelname is dat in Lelystad tijdens en na de show daadwerkelijk sloepen worden verkocht aan het in groten getale toegestroomde publiek. Voor dat publiek, vorig jaar 25.000 bezoekers, is de Nationale Sloepenshow een prima gelegenheid om aan vergelijkend onderzoek te doen. Immers, alles wat in Nederland op dit gebied verkrijgbaar is, is aanwezig. Meer nog: de serieuze belangstellende kan met de sloep van zijn of haar keuze direct een proefvaart op het Markermeer maken.

Omdat de Nationale Sloepenshow deel uit maakt van het jaarlijkse Hydron Waterfestival, is een bezoek aan de show voor het hele gezin interessant. Er is tijdens de show volop te doen en te beleven, zowel voor ouders als voor hun kinderen. Meezeilen aan boord van imposante driemasters is daar slechts één voorbeeld van. Wie zaterdag naar de Sloepenshow komt, kan - ook weer gratis - genieten van het Classic FM Batavia concert dat op zaterdagavond in de haven wordt uitgevoerd. De bekende countertenor Sytze Buwalda wordt begeleid door het New Venture Consort. Aansluitend is er heel toepasselijk symfonisch vuurwerk dat ieder jaar weer duizenden bezoekers trekt.

De Bataviahaven is gelegen temidden van diverse andere interessante trekpleisters voor de dagtoerist zoals het outletcentre Bataviastad, de Bataviawerf en het onlangs geopende NieuwLand Poldermuseum. Bezoekers die met de boot naar de show komen, kunnen dit weekend gratis verblijven in de Bataviahaven.
De openingstijden van de Vijfde Nationale Sloepenshow zijn op zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de Vijfde Nationale Sloepenshow, het Hydron Waterfestival en het Classic FM Batavia Concert is te vinden op www.waterfestival.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE.