Ingezonden persbericht


Eerste ICT-branche Zeildag op 25 juni van start

Inschrijving nu geopend!

Rotterdam, 24 mei 2005 Op zaterdag 25 juni aanstaande vindt de eerste ICT-branche Zeildag in Nederland plaats in Port Zélande Sea Spirit, Ouddorp. Tijdens deze branchezeildag (www.branchezeildag.nl) strijden ICT-bedrijven in teams van drie tot vijf personen tegen elkaar in Polyvalken. Een eventuele revanche is volgend jaar al mogelijk, want de ICT-branche Zeildag zal met ingang van dit jaar ieder laatste weekend van juni plaatsvinden.

Wedstrijd: 2 manches
Alle teams zeilen twee manches, één in de ochtend en één in de middag. Beide manches starten met alle Polyvalken tegelijk, om de ultieme wedstrijdspanning te creëren. Alle teams proberen zo snel mogelijk over de startlijn te komen en leggen vervolgens het uitgelegde parcours af. De afstanden en het parcours zijn afhankelijk van de wind op die dag, maar de verwachting is dat iedere manche zo'n twee uur duurt. Na de eerste manche hebben de teams de tijd om te lunchen en wordt de tussenstand opgemaakt. Na lunch starten de teams voor de tweede, allesbeslissende manche. Als de laatste Polyvalk de finish heeft bereikt en de punten zijn geteld, wordt de winnaar bekend gemaakt en start het avondprogramma. Tijdens een barbecue hebben alle aanwezigen de tijd om te netwerken met partners, concurrenten en andere zakelijke relaties uit de ICT-branche.

Inschrijven

Inmiddels is de inschrijving geopend. Via de website www.branchezeildag.nl kunnen ICT-bedrijven zich inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt ¬395 per team (3 personen), en voor elk extra teamlid ¬95. In dit bedrag is inbegrepen:
* Huur Polyvalk en zwemvesten

* Verzekering

* Organisatie en wedstrijdleiding

* Koffieontvangst

* Lunchbuffet

* Barbecue

De overige consumpties gedurende de dag zijn voor eigen rekening.

Polyvalk

De Polyvalk is een open zeilboot die afstamt van de houten valk en waarmee je op een aangename manier een sportieve dag op het water kan doorbrengen. De boot heeft een geringe diepgang en is zeer stabiel door zijn vaste kiel. Omslaan met een Polyvalk is er dus eigenlijk niet bij.

Organisatie

De organisatie van de ICT-branche Zeildag is in handen van Juventa. Juventa organiseert voor bedrijven, scholen, groepen en gezinnen sportieve evenementen, weekenden en reizen met zeilen, duiken en beach events in zeeland, outdoor in de Ardennen en wintersport in Oostenrijk en Frankrijk. Meer informatie via www.juventa.nl.

## einde bericht ##

Voor meer informatie:

Karin van Geelen, Yellow Communications, telefoon 020 497 5615, mobiel 06 250 80 355 of e-mail karin@yellow-communications.com