Gemeente Leusden

Gemeente Leusden organiseert zwerfafvaldag in winkelcentra

Op zaterdag 25 juni organiseert de Gemeente Leusden, in samenwerking met de Leusder OndernemersFederatie, winkeliers, CML Milieuorganisatie Leusden en Leusder Horstee een zwerfafvaldag. Deze vindt plaats in de winkelcentra Hamershof en Biezenkamp en heeft als thema 'Spic en span'. Doel is om de bewustwording ten aanzien van zwerfafval te vergroten en op zoveel mogelijk plekken het zwerfafval op te ruimen. Daarom wordt 's middags in de winkelcentra een opruimactie gehouden en een ludieke act opgevoerd.

Bewoners van Leusden worden uitgenodigd om een foto in te sturen van de plek in het winkelcentrum waar volgens hen het meeste zwerfafval ligt, samen met een beschrijving van de plek. De gemeente Leusden selecteert daaruit enkele plekken die extra opgeruimd worden. Inzendingen kunnen gestuurd worden naar de gemeente Leusden, t.a.v. Marisa van Burken, Postbus 150, 3830 AD Leusden. Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Marisa van Burken, 033-4961742 of per e-mail mbu@leusden.nl Terug naar boven

---
24-05-05
Ondertekening intentieovereenkomst project Knopen Leggen De provincie Utrecht stelt in het kader van het project Innovatieve Welzijnsdiensten (onderdeel van het programma Wel Thuis) een eenmalige bijdrage van 57.300,-- beschikbaar voor het project Knopen Leggen in Leusden. De hieraan verbonden voorwaarde voor de gemeente is onder meer een verbinding te maken tussen de frontoffice wonen, zorg en welzijn met het Steunpunt Welzijn. Donderdag 26 mei ondertekenen mevrouw A. Kamp van Gedeputeerde Staten en wethouder Piet Keizer van welzijn hiertoe een intentieovereenkomst in het gemeentehuis, in het bijzijn van vertegenwoordigers van de andere betrokken partijen bij het project Knopen Leggen.

Wat is Knopen leggen?
De gemeente Leusden, Woningstichting Leusden, stichting Amant (voorheen thuiszorg Eemland) en stichting zorgcentra Laak & Eem hebben het initiatief genomen om gezamenlijk één lokaal loket te openen waar inwoners van Leusden toegang krijgen tot de producten die zij bieden op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Voordeel voor inwoners is dat zij zich met vragen over wonen, zorg en welzijn tot één punt kunnen richten en dus niet meer verschillende instanties hoeven te benaderen; diensten en producten worden binnen het loket in samenhang afgehandeld. De locatie bevindt zich in het pand op de hoek Larikslaan/Zwarteweg en wordt naar verwachting in de eerste helft van 2006 geopend.

Donderdagmiddag
Om 13.30 uur zal wethouder Piet Keizer eerst een korte toelichting geven op het project. Vervolgens vertelt de heer A. v.d. Water, directeur WSL, over de vormgeving van de nieuwe locatie waar inwoners volgend jaar terecht kunnen met vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Een vertegenwoordiger van Laak en Eem licht de meerwaarde van een één-loket-functie toe. Daarna is het woord aan gedeputeerde mevrouw A. Kamp voor een toelichting op de overeenkomst. Alvorens wordt overgegaan tot de ondertekening van de intentieovereenkomst, is er voor de pers gelegenheid vragen te stellen.