Gemeente Ede

nummer 123 / Ede, 16 juni 2005

Bijna de hele wereld woont in Ede
Gemeente organiseert ontmoetingsdag met allochtone medeburgers

Op zaterdag 25 juni om 14.00 uur opent burgemeester R.C. Robbertsen in gebouw De Kei, de ontmoetingsdag Bijna de hele wereld woont in Ede. Tijdens deze ontmoetingsdag gaan allochtone medeburgers, waaronder jongeren, vrouwen en afgevaardigden van zelforganisaties, het gesprek aan met bestuur en medewerkers van de gemeente Ede. Doel van de bijeenkomst is om nog beter met elkaar in contact te komen.

De gemeente wil vaker en op meer structurele basis praten en samenwerken met de verschillende groepen binnen de allochtone gemeenschappen. Tijdens de ontmoetingsdag praten de deelnemers in kleine groepjes met vertegenwoordigers van de gemeente over de drie centrale themas. Daarnaast is er volop ruimte voor informele contacten. Muziek, hapjes en drankjes worden door de deelnemers zelf verzorgd. Diverse organisaties presenteren zich in een culturele bazaar met stands in de ontvangstruimte. De gemeente organiseert de dag in samenwerking met Osmose, adviesbureau voor multiculturele vraagstukken.

Edenaren van allochtone afkomst zijn van harte welkom om op 25 juni naar De Kei te komen. Voor meer informatie kunnen zij bellen met mevrouw W. Schurink, telefoon (0318) 68 08 76.
---