Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


U I T N O D I G I N G VOOR DE MEDIA


De media worden bij onderstaand verkeersexamen uitgenodigd.
U bent op vrijdag 25 juni 2005 om 08.45 uur van harte welkom op de basisschool de Woordhof in Hummelo en u kunt zich melden bij directeur de heer M. Broekman.
Om 09.00 uur vertrekken de eerste leerlingen vanaf deze school.
Wijkagent Katrien Beijer is daar dan ook kort aanwezig. Zij vertrekt uiterlijk 09.00 uur naar het eindpunt van het examen. Later op de ochtend is ze weer bereikbaar.
Indien u op deze uitnodiging in gaat, wilt u dat dan even aanmelden vóór donderdag 24/6 10.00 uur bij Bert Top 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


21 juni 2005


Verkeersexamen voor nieuwe brugklasleerlingen.


De politie en basisscholen in Hummelo en Keppel organiseren vrijdag 25 juni a.s. een verkeersexamen voor leerlingen van groep 8 die na de zomer naar het voortgezet onderwijs in Doetinchem gaan. Op deze wijze willen politie en scholen de leerlingen voorbereiden op de overgang van het verkeer in een dorp naar dat in de grote stad.


Op initiatief van wijkagent Katrien Beijer gaan ongeveer 60 leerlingen van de vier basisscholen in Hummelo en Keppel op de bewuste dag, ieder afzonderlijk en vanaf de eigen school per fiets naar de nieuwe school van het voortgezet onderwijs in Doetinchem. Onderweg worden hun verkeersgedragingen gade geslagen door ouders die controleposten bemannen. De politie houdt toezicht op de kilometerslange parallelweg van de Rijksweg, vanaf Voor-Drempt tot Doetinchem.
Op de scholen in Doetinchem worden de leerlingen opgevangen door leerkrachten.
De leerlingen zijn in de klassen voorbereid door de verschillende verkeerssituaties via een power-point presentatie te bespreken.


Met dit verkeersexamen willen de politie en basisscholen een belangrijke bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid voor de kinderen, die na de zomer met het drukke verkeer geconfronteerd worden. Gaat men nu soms nog lopend naar de plaatselijke basisschool, straks moeten de brugklassers vele kilometers op de fiets naar één van de scholen van het voortgezet onderwijs in Doetinchem.


De deelnemende scholen zijn: de Bongerd uit Hoog Keppel, de Woordhof uit Hummelo, de Sint Willibrordusschool uit Achter-Drempt en de Gildeschool uit Voor-Drempt.
De organisatie gaat er van uit, dat aan alle leerlingen na afloop een diploma van 3VO uitgereikt kan worden.
Einde bericht


Nadere informatie:

Bert Top

055 - 548 60 58



---- --