RTV-Noord-Holland


PERSBERICHT RTV Noord-Holland

20 juni 2005

25 x 25 minuten eerlijk zijn

Een televisiestudio verandert in een journalistiek laboratorium. twaalfeneenhalf uur lang.

Interviewer Frénk van der Linden gaat op zaterdag 25 juni vijfentwintig studiogasten interviewen voor RTV Noord Holland.

In een van de buitenwereld afgesloten studio in Amsterdam zal Van der Linden non stop aan de bak moeten. Na iedere gast wordt hem vijf minuten pauze gegund om zijn hoofd leeg te maken en zich te bezinnen op een nieuwe gast. Wat het meest opmerkelijke in dit verhaal is dat Van der Linden van te voren niet weet wie de door redacteur Freddy van Thijn gekozen geïnterviewden zijn .


* Hoe redt een interviewer die bekend staat om zijn grondige research zich als hij 'live' wordt geconfronteerd met een gast op wie hij zich niet één minuut heeft kunnen voorbereiden?


* Hoe ondervraagt hij vijfentwintig van zulke gesprekspartners op een rij? Hoe krijgt hij Nederlandse kopstukken in zo'n situatie aan de praat over liefde, god, geld, geluk, macht en de dood?


* En hoe voorkomt de interviewer dat hij 'live' instort?

ALLE VRAGEN, ALLE ANTWOORDEN:
Zaterdag 25 juni

TV: 12.00-00.30 uur RTV N-H

Het programma is ook live en on-demand te volgen op de website van RTV Noord Holland: www.rtvnh.nl

Aanleiding voor beide programma's is het feit dat Van der Linden 25 jaar in het vak zit. Ter gelegenheid hiervan kwam op 10 mei jl. de bundel 'Laten we eerlijk zijn, 25 jaar spraakmakende interviews' uit. Het boek, uitgegeven bij L.J. Veen, is een persoonlijke keuze uit 1000 interviews tussen 1980 en 2005.

NPS-regisseur Eric Blom zal met zijn camera de hele dag aanwezig zijn. Als samensteller van de compilatie die de NPS op 3 juli uitzendt, volgt hij Van der Linden de 12,5 uur die voor het rechtstreeks uit te zenden marathoninterview zijn uitgetrokken. De compilatie wordt uitgezonden bij de NPS op zondag 3 juli 2005, 16.55 - 17.55 uur, Nederland 3

Productie: Freddy van Thijn.
Redactie RTV Noord Holland: Dink Binnendijk en Freddy van Thijn.


Noot voor de redactie (