Gemeente Delft

Nog plaatsen beschikbaar voor wandelconcert door Zuidpoort op 25 juni

Zaterdagavond 25 juni om 21.00 uur wordt het nieuwe Zuidpoort woongebied muzikaal ingeluid met een gratis wandelconcert langs de woningen. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij om deel te nemen aan dit ludieke concert. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een mail met naam en aantal bezoekers te sturen naar luidtdezuidpoort@delft.nl. De wandeling start om 21.00 uur vanaf de foyer in Theater de Veste.

Het kunstproject Luidt de Zuidpoort is opgezet door beeldend kunstenaar Esther Polak, om een nieuwe stukje Delft nu eens niet te gaan bekijken, als wel te gaan beluisteren. Tijdens de bijzondere wandeling door het nieuwe stadsgebied kan het publiek Zuidpoort gaan verkennen op zijn akoestische en muzikale eigenschappen. Speciaal voor deze avond heeft Huba de Graaff een ruimtelijk muziekstuk gecomponeerd. Het project is op 15 juni eigenlijk al begonnen, vanaf deze datum werd Delft al getrakteerd op een speciaal gecomponeerde kwartier- en half- en heel uurslag op de Nieuwe Kerk. Tijdens het concert zelf wordt het carillon ook live bespeeld door beiaardier Marianne Marras en zijn in het gebied zelf allerlei onverwachte melodieën en geluiden van de Zuidpoort te beluisteren.

De wandeling start om 21.00 uur vanaf de foyer in Theater de Veste. Iedereen mag meedoen, maar inschrijven van te voren is wenselijk. Dit kan kan nog tot en met vrijdag 24 juni door een email te sturen aan luidtdezuidpoort@delft.nl.

Aan de thuisblijvers is ook gedacht, want het hele concert is live te beluisteren bij Stadsradio Delft op 106.3 FM. Drie reporters zijn tijdens het concert in het gebied aanwezig en maken opnames van de muziek en van de reacties van het publiek.

Luidt de Zuidpoort wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Delft, Fonds 1818 en het Fonds voor de Scheppende Toonkunst. Meer informatie ook op www.beelddiktee.nl

Niet ter publicatie,