Gemeente Gouda


wijkfeest in gastvrij gouda oost (20/06/05)

Zaterdag 25 juni is er feest in Gouda Oost! Van 08.30 tot 16.00 uur vinden er activiteiten plaats in en rond de De Rijkestraat, ofwel in het centrum van Gouda Oost. Iedereen is welkom! Een belangrijk onderdeel van het wijkfeest is de oplevering van de opgeknapte binnenterreinen aan de Verzetslaan en omgeving.

oplevering binnenterreinen

De binnenterreinen aan de Verzetslaan en omgeving zijn in het kader van de wijkontwikkeling opgeknapt en ademen nu een mediterrane sfeer. Schelpenpaden, boomgroepjes, lichte glooiingen het lijkt alsof de Middellandse Zee niet ver is. Woonpartners Midden-Holland en de gemeente werkten samen aan dit project. Siebe Keulen (wethouder) en René Mascini (directeur Woonpartners) nemen de binnenterreinen om 10.15 uur feestelijk in gebruik.

ondergrondse afvalcontainers

De plaatsing van ondergrondse afvalcontainers maakt onderdeel uit van het opknappen van de binnenterreinen. Inmiddels zijn in de Verzetslaan en omgeving én in Oud Goverwelle de eerste exemplaren in gebruik. Daarmee heeft Gouda Oost een primeur. Nog niet eerder zijn in Gouda op zon grote schaal deze containers geplaatst. Tijdens de oplevering van de opgeknapte binnenterreinen geeft Cyclus een demonstratie.

feest

Vanaf 11.00 uur presenteert de gastvrije wijk zich aan iedereen die hem maar wil zien. Winkeliers, kerk, moskee, scholen, sportvereniging, gemeente, Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland tonen wat ze in Gouda Oost doen, omlijst door muziek, dans en spektakel. De feestdag begint al om 08.30 uur met een opruimactie van kids in en rond de De Rijkestraat. Daarna trekt een muziekband de wijk door. Na de officiële opening van de binnenterreinen barst het feest aan de De Rijkestraat los.

organisatie
Voor de organisatie van het evenement tekenden wijkteam, winkeliers, activiteitencentrum R&M, Cyclus, scholen, politie, Vredeskerk, moskee,wijkaanpak, wijkontwikkeling, Stichting Welzijn Gouda, gemeente Gouda, Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland. Footer