Gemeente Amersfoort

Persbericht

Sectie Communicatie

nummer: 198

datum: 20 juni 2005

Brandweer presenteert nieuw blusvoertuig op open dag

Tijdens de Open Dag van de brandweer van zaterdag 25 juni kan het publiek kennis maken met de nieuwe tankautospuiten waar Brandweer Amersfoort de komende tijd op overschakelt. De brandweer heeft alle zeilen bijgezet om het eerste van de vier bestelde blusvoertuigen op tijd in huis te hebben voor de Open Dag.

De voertuigen zijn het internationale product van een Europese aanbestedingsprocedure: het chassis komt van Daf, de verlengde cabine is door het Franse Renault opgebouwd en de verdere opbouw heeft plaatsgevonden door de firma Somatie uit het Belgische Aalst. De nieuwe wagens zijn compacter en een stuk wendbaarder dan de huidige voertuigen. Hierdoor is het makkelijker manoevreren in smallere straten, bijvoorbeeld in de binnenstad.

Het is voor het eerst in drie jaar dat de brandweer een Open Dag voor het publiek organiseert. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur rond de hoofdpost van de brandweer aan de Kleine Koppel/Brabantsestraat uitgebreid kennismaken met het werk van de brandweer. Met demonstraties en een informatiemarkt geeft de brandweer een beeld van zowel het eigen werk als het werk van tal van andere hulporganisaties. Ook kunnen bezoekers ervaren hoe het is om in een huis vol rook op zoek te moeten naar de uitgang, een ritje maken in een brandweerauto of genieten van het uitzicht vanaf de ladderwagen. Kinderen kunnen zich uitleven met speciale brandweerspelletjes.

Informatie voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie Concernstaf, Jetske Hingst, telefoon 033 469 43 63 of e-mail jt.hingst@amersfoort.nl.


---- --