Gemeente Langedijk


Meeting Point voor Sint Pancras en Koedijk in dorpshuis De Geist 21 juni 2005

Het 'Meeting Point'voor alle inwoners van Sint Pancras en Koedijk begint om 10.00 uur. Om elkaar te ontmoeten en bij te praten over wat er leeft in de wijken. Het Meeting Point is een activiteit van Dorpsgericht Samenwerken in Langedijk. Voor jongeren is er ook een bijeenkomst en een debat, met medewerking van stand-up comedian Howard Komproe.

Alle bewoners zijn welkom bij deze inloopmogelijkheid, al is het alleen maar voor de gezelligheid. Er zijn tijdens de Meeting Point activiteiten zoals theater en muziek. Ook zijn de vertegenwoordigers van het dorpsplatform, de gemeentelijke medewerkers, raadsleden en wethouders aanwezig. De nieuwe burgemeester, Hans Cornelisse, komt ook (vanaf 12.30 uur) en dat is een mooie gelegenheid voor de Pancrassers om met hem kennis te maken. Wie dus even iets wil vragen of melden of eens enkele gemeentelijke afdelingen tegelijk wil benaderen, kan mooi terecht op het Meeting Point. Ook zal woningbouwvereniging Goed Wonen er zijn, met een presentatie over Nobelhof/Domeynen over de te bouwen woningen, toewijzing en dergelijke. Voor kinderen is er ook wat te doen. Voor hen en hun ouders is een vertel/speelvoorstelling van Toontje K., het superkonijn dat niet in een hok wil wonen. De voorstelling is voor iedereen van 4 jaar en ouder en wordt gedaan door Geert van Diepen, vanaf 10.30 uur.

Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn de uitbreiding van recreatiegebied Geestmerambacht en eventuele ruiterpaden vanuit Sint Pancras naar dit gebied , de riolering en reconstructie van de Bovenweg en Twuyverweg en de dorpskrant die hierover verspreid is (stellingen kunnen worden ingeleverd), onderwijs, sport, jongeren, de doorvaarbaarheid van de gemeente en nog veel meer, afhankelijk van de vragen van de inwoners. Een bijeenkomst van de jongeren apart is om 12.00 uur opgenomen in het programma. Hierin zitten enkele workshops als streetdance door Judith Hoogendam, theaterworkshop met Chaos en andere workshops en leuke demonstraties. Om 13.00 uur begint een jongerendebat met stand up comedian Howard Komproe. Wie weet komen er verrassende vragen of stellingen uit waar de gemeente wat mee kan doen.Kortom: jong en oud is welkom bij het Meeting Point op zaterdag 25 juni tussen 10.00 en 14.30 uur in dorpshuis De Geist.

howard