Gemeente Den Haag

juni 2005
Natuur verkennen in Marlot en Reigersbergen (20 juni) De Haagse Natuurverkenners maken op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2005 een wandeling door de mooie landgoederen Marlot en Reigersbergen in Den Haag. Ook niet-leden kunnen deelnemen aan de wandeling en ook honden mogen meelopen, mits ze zijn aangelijnd. De wandeling is goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Activiteiten
Leden van de Haagse Natuurverkenners die meewandelen krijgen op het startpunt een routeboekje met informatie over planten en vogels die onderweg te zien zijn. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Hoewel de wandeling is ontwikkeld voor kinderen van 7 tot 13 jaar, is de route goed te belopen voor zowel jong als oud, dus deelnemers van alle leeftijden zijn welkom. Van niet-leden wordt een bijdrage van 2,- voor een routeboekje gevraagd. Het startpunt van de wandeling ligt bij het gebouwtje van de dienst Stadsbeheer, Bezuidenhoutseweg 452 (ter hoogte van de Saffierhorst). Tussen 10.00 en 14.00 uur kan er gestart worden. Van 11.00 tot 16.00 uur vinden bovendien activiteiten plaats die in het teken staan van de vlinder.

Natuurverkenners
De Haagse Natuurverkenners is een natuur- en milieubelevingsclub voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Zes keer per jaar kunnen leden (en hun familie) gratis deelnemen aan wandelingen. Wie lid wordt, tegen betaling van 10,- per jaar, ontvangt een clubkaart en nieuwsbrieven met informatie over de activiteiten. Aanmelden kan bij aanvang van de wandeling. Meer informatie staat op www.denhaag.nl/hnv .