Gemeente Soest

Actie voor Aceh

Datum: 22/06/2005

Brandweer Soest en Hartje Zuid in actie voor Aceh

Activiteitendag op 25 juni

Op zaterdag 25 juni voeren de brandweer Soest en winkeliersvereniging Hartje Zuid samen actie om geld in te zamelen. Het ingezamelde geld komt ten goede van de Stichting Brandweer Soest helpt.

Wederopbouw brandweer op Banda Aceh

De stichting ondersteunt de wederopbouw van de brandweer op Banda Aceh in de provincie Aceh op het eiland Sumatra in Indonesië. De stichting Brandweer Soest Helpt is opgericht naar aanleiding van de Tsunami die tweede kerstdag 2004 Zuidoost Azië in diepe rouw bracht doordat honderdduizenden mensen omkwamen, gewond raakten en/of alles wat ze hadden kwijt raakten.

Ook de brandweer van Banda Aceh werd zwaar getroffen. Bijna 20% van het korps (10 van de 54 brandweermensen) is om het leven gekomen. Na de open dag van 8 januari heeft de winkeliersvereniging Hartje Zuid samen met de Stichting Brandweer Soest Helpt het initiatief genomen om een activiteitendag te organiseren.

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens de activiteitendag staan er diversen activiteiten op het programma. De brandweer Soest is aanwezig met de ladderwagen. Bezoekers kunnen tegen betaling een korte rondvlucht maken in het bakje van de ladderwagen. Ook kan men ervaren hoe het is om met adembescherming in de rook te lopen. Daarnaast is er een spuitpoppenfestijn.

De brandweeractiviteiten starten om 10.00 uur en stoppen om ongeveer 15.00 uur.
Op het plein bij Charvida zal de dansgroep Bunga Melati een viertal optredens verzorgen.

Dit zal plaatsvinden op de volgende tijdstippen:
* 10.30 - 11.00 uur

* 12.00 - 12.30 uur

* 13.30 - 14.00 uur

* 15.00 - 15.30 uur

De winkels zullen worden voorzien van Oosterse tinten en in kraampjes hun koopwaar uit stallen.

Slagzinwedstrijd

Een belangrijk onderdeel van de activiteitendag en eigenlijk al de week ervoor is de slagzinwedstrijd. Verspreid achter de etalages van de deelnemende winkels liggen papieren dominostenen met daaronder een woord. Als de juiste worden op het bij diezelfde winkeliers verkrijgbare invulformulier worden gezet, ontstaat een slagzin.

De formulieren kunnen op zaterdag 25 juni tussen 10.00 uur en 15.00 uur bij de brandweer op Hartje Zuid worden ingeleverd. Deelname kost 1 Euro per formulier en is onbeperkt. Hoe meer formulieren worden ingeleverd, hoe meer kans.

De deelnemende winkeliers hebben veel leuke prijzen beschikbaar gesteld. Tussen half vier en vier uur zal op het plein bij Charvida de prijsuitreiking plaats vinden.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer