PERSBERICHT - 2005-06-22

115 Dansparen voor Rode Schoentjes-dansestafette in de Efteling

10 minuten walsen voor jarige Hans Christian Andersen

Op zaterdag 25 juni organiseert de Efteling een grootschalige Rode Schoentjes-dansestafette op Engelse walsmuziek. 115 Dansparen uit heel Nederland meldden zich om mee te doen. Zij zullen tussen 10.00 en 16.00 uur onafgebroken walsen. Naar verwachting zullen steeds 2 tot 3 dansparen tegelijk de route afleggen. De af te leggen afstand is ca. 500 meter, tezamen 57½ kilometer.

De deelnemers aan de sprookjesachtige dansestafette krijgen gratis entree op voorwaarde dat de dames rode schoenen dragen. Als ludiek 'estafette-stokje' wordt een paar rode schoentjes doorgegeven. Deze dansestafette wordt georganiseerd om de 200ste verjaardag van de bekende Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen te vieren. Net als de rode schoentjes uit zijn bekende sprookje, zullen in de Efteling de rode schoenen blijven dansen. Het paar dat er het mooist uitziet én de mooiste uitstraling heeft, maakt ook nog eens kans op een overnachting in de Hans Christian Andersen-suite van het Efteling Hotel, compleet met een verfrissende voetmassage.

De rode schoentjes
Een arm weesmeisje vond onderdak bij een oude dame die zo goed voor haar zorgde dat ze ijdel en verwend werd. Op een dag werd de oude dame erg ziek. Toch ging het meisje naar het dansfeest op haar nieuwe rode schoentjes. Ze danste de hele avond. Toen ze even aan de oude dame dacht, schaamde ze zich heel diep. Ze wilde stoppen met dansen, maar de rode schoentjes weigerden naar haar te luisteren en dansten door...

Meer info over Hans Christian Andersen en achtergrondinformatie over zijn sprookjes vindt u op www.efteling.com (actueel,HCA).

Noot voor de redactie (