Gemeente Hellendoorn


Kinderen aan de slag met de kwast

Zaterdag 25 juni is het zover. De kinderen die meegedaan hebben aan de Roefeldag van de raad nemen de kwast ter hand. Een meerderheid besloot namelijk tijdens de Roefeldag op 11 juni om de panelen rond het bouwterrein van het Huis voor Cultuur en Bestuur te beschilderen. In een brief van de raad is hen gevraagd thuis alvast een tekening te maken van wat zij denken te gaan schilderen. Dan kunnen ze deze tekening in het groot overzetten op de panelen. Mevrouw C. Vos van de gemeenteraad zal om 9.00 uur het startsein geven door de eerste penseelstreek. Een aantal leden van de gemeenteraad is aanwezig om de kinderen te helpen en te supporten. Burgemeester Van Overbeeke komt ook kijkje nemen.

In totaal komen zo'n 80 kinderen. Zij zijn verdeeld in drie groepen, één van 9.00 tot 10.00 uur, één 10.00 tot 11.00 uur en de laatste groep van 11.00 tot 12.00 uur. Door de kinderen in groepen te verdelen krijgen ze genoeg ruimte om te schilderen, anders wordt het dringen. In totaal is er ruim 40 meter te beschilderen. De kinderen mogen de helft van de totale wand, dus 20 meter gebruiken. In de middag vanaf 13.00 uur komt namelijk nog een andere groep jongeren. Zij hebben zich via het jongerencentrum 't Honk opgegeven voor een graffiti-workshop. Ook zij hebben 20 meter ter beschikking en hierop mogen zij hun graffiti kunst laten zien.

In de loop van de volgende week, wanneer de verf goed droog is, brengt de gemeente nog een dekkende laklaag aan. Immers, de kunstwerken blijven anderhalf jaar staan.
De raad is er van overtuigd dat het een uniek kunstwerk wordt en is trots op de jeugd van Hellendoorn!

De IJsfabrief Ola/Iglo sponsort dit evenement door beschermende kleding beschikbaar te stellen. Milo sponsort door de kinderen een gratis ijsje aan te bieden.