Gemeente Zwolle

Gezamenlijk Persbericht Politie IJsselland en de gemeente Zwolle: Extra controles Maagjesbolwerk

Op zaterdag 25 juni 2005 start de politie met politiecontroles rond het Maagjesbolwerk. Door deze politiecontroles verwacht de politie de bromfietsoverlast terug te dringen.


1
Wethouder Cnossen heeft samen met de verkeersofficier A. Durieux van het Openbaar Ministerie te Zwolle afspraken gemaakt over dagelijkse controles rond het Maagjesbolwerk te Zwolle.

Klachten
Er wordt geruime tijd geklaagd over bromfietsoverlast rond het Maagjesbolwerk.
Deze klachten kwamen o.a. naar voren in een door gemeente Zwolle gehouden enquête in mei 2004, onder de bewoners van Maagjesbolwerk. Ook bij de politie zijn veel klachten binnengekomen. De klachten betreffen bijvoorbeeld het rijden van bromfietsen met hoge snelheid en het rijden in verboden richting. Vanaf de eerste dag bekeurt de politie. De handhavingacties lopen van 25 juni 2005 tot 25 december 2005.

Aanpak
Tijdens de eerste 6 weken wordt dagelijks toezicht gehouden waarbij zoveel mogelijk overtreders worden staande gehouden, bekeurd en geconfronteerd met hun rijgedrag. Maandelijks presenteert de politie de handhavinginzet en resultaten. Mede op basis hiervan bepaalt de politie in overleg met gemeente en het Openbaar Ministerie de intensiteit van het toezicht gedurende de verdere looptijd.