Ingezonden persbericht

TT Circuit Assen, 8 juni 2005

TT ASSEN TEKENT UNIEK 10-JARIG GP-CONTRACT TOT EN MET 2016

VUURWERK VERWACHT OP LAATSTE ZATERDAG IN JUNI

De persconferentie voor de 75e Gauloises TT van Assen van zaterdag 25 juni zorgde letterlijk en figuurlijk voor heel wat vuurwerk. Zo ondertekenden TT-voorzitter Jos Vaessen en vice-voorzitter Arjan Bos een uniek 10-jarig contract met Dorna CEO Carmelo Ezpeleta, waardoor het TT Circuit Assen en haar honderdduizenden racefans tot en met 2016 verzekerd zijn van de TT-races voor het MotoGP wereldkampioenschap in Assen. Verder openden Commissaris van de Koningin van de provincie Drenthe de heer Relus ter Beek en Dorna preses Ezepeleta met een spectaculaire vuurwerkshow de nieuwe 'zwevende' Geert Timmer tribune. Voor het échte vuurwerk zorgen 6-voudig wereldkampioen Valentino Rossi en zijn concurrenten Gibernau, Biaggi, Capirossi en Melandri op de traditionele laatste zaterdag in juni tijdens het klapstuk van de dag, de MotoGP-race. De Spaanse marketing en GP-organisatie Dorna, die normaliter overigens alleen contracten voor 5 jaar afsluit, maakte voor de jubilerende TT-organisatie een uitzondering om een contract van 10 jaar te maken. "Assen is de kathedraal van de motorsport. Het is het enige circuit dat al vanaf 1925 onafgebroken haar TT races en dus de Grand Prix wegrace voor motoren organiseert. En met de komst van het megaproject het TT World in de Noordlus, wil Dorna de continuïteit voor het TT Circuit Assen voor de komende 10 jaar garanderen. Ook gezien alle aanpassingen die Assen steevast doet als het gaat om veiligheid. Zie het als een blijk van waardering en vertrouwen in de samenwerking tussen de TT van Assen en Dorna", zo meldde Carmelo Ezpeleta.

Nog nooit was de voorverkoop van tickets zo hoog als dit jaar, ruim 10% méér dan in voorgaande jaren. Op dit moment zijn er ruim 48.000 tribune kaarten verkocht en zijn er nog 10.000 zitplaatsen en 60.000 staanplaatsen te koop. Een teken aan de wand die in de pass loopt met de steeds groeiende populariteit van de MotoGP-cyclus. Ook de vernieuwingen die de jubilerende organisatie dit jaar doorvoert voor het publiek, spelen daarbij enorm mee. Zo kan het publiek op de staanplaatsen in de zuidlus dit jaar voor het eerst genieten van 2 extra Big Screen Vidiwalls, waarvan er in totaal 11 langs het circuit staan, ook voor iedere tribune. Bijkomende attractie is dat de twee veiligheids aanpassingen aan het circuit voor méér spanning zullen zorgen. De bochten Ruskenhoek en De Bult zijn veranderd en zijn nu net als de laatste Geert Timmer chicane voor start en finish zeer spannende nieuwe uitrempunten geworden, waar menig beslissing om de leiding zal worden uitgevochten.

Verder werden tijdens de TT persconferentie de plannen rond het amusementspark TT World nader toegelicht, het project voor dag en verblijfsrecreatie en evenementen waar 12 entertainments-, horeca en winkelbedrijven worden gevestigd (zie bijgesloten persbericht). Ook het boek 80 Jaar TT werd ten doop gehouden en kregen oud TT-winnaars Hans Spaan, Egbert Streuer, Wil Hartog, wereldkampioen Jan de Vries en GP-winnaars Boet van Dulmen en Drikus Veer als eersten een exemplaar overhandigd uit handen van auteurs Hans van Loozenoord en Henk Keulemans.

****************************************

Speech Jos Vaessen, voorzitter TT Circuit Assen tijdens Persconferentie 75e TT van Assen

"Goed nieuwsshow" ik zie de krantenkoppen al voor me. Ja, zo noemen jullie journalisten dat.

Ik wil ook niet ontkennen dat er gelukkig vanochtend veel, misschien wel heel veel, goed nieuws te melden is. Maar, tegelijkertijd besef ik ook hoe hard er de laatste jaren gewerkt is door het bestuur en de directie om dit te realiseren. Ik bedoel hiermee de toekomst van de TT voor een zeer lange tijd en daarmee de toekomst van het circuit en de realisatie van TT World.

Zeker is dat als wij in 1998 niet begonnen waren met de nieuwbouw van het circuit met al zijn faciliteiten, maar ook met een visie naar de toekomst zoals neergelegd in het project TT World, er vandaag geen nieuw 10-jarig contract met Dorna zou zijn getekend en de historische TT van Assen in schoonheid zou zijn ingeslapen.

Als voorzitter wil ik van deze plaats bovenal mijn medebestuursleden bedanken voor de ongelofelijke inzet en vertrouwen in de kracht van het fenomeen TT. Wij hebben succes gehad, echter ook moeilijkheden, zodanig dat wij het soms niet meer zagen zitten maar ook dan bleek de innovatiekracht te overwinnen.

Dit bestuur is ver gegaan, heeft risico's moeten nemen en als over 2 jaar de opvolgers voor Jan Barkhof, Willem Bielderman en Jaap Timmer het stokje gaan overnemen en over maximaal 3 jaar Arjan Bos mijn positie inneemt dan is er een fundament gelegd waar Assen, Drenthe en Noord Nederland mee verder kunnen.

Tevens prijzen wij ons gelukkig dat de opvolgers Arnold Hofmeijer, Roel Pranger en Bert Jansen al in ons midden zijn.

Nederland beschikt weer voorzichtig over talentvolle jeugd op wegrace gebied. Met support van Carmelo Ezpeleta en Dorna wordt gewerkt aan een verdere opbouw van nieuwe Nederlandse Grand Prix coureurs en Grand Prix teams. Ook de wijze waarop het Ten Kate-team jonge Nederlanders helpt en een kans geeft is veelbelovend. Nederland heeft grote coureurs gehad in haar rijke historie, het boek 75 jaar TT verhaalt daarover.

Wij weten, de tijden zijn veranderd, de commercie heeft haar intrede gedaan, het is vele malen moeilijker en kostbaarder voor jonge talenten, maar met vereende krachten en de steun van Dorna kunnen wij voorzichtig positief zijn.

Is er dan niets te mopperen, zijn er dan geen zorgen c.q. problemen zult u zich afvragen. Wordt dit verhaal dan ook een deel van de "goed nieuwsshow", waar blijven enkele krachtige uitspraken zoals u van mij gewend bent en verwacht?

Ja, zorgen zijn er ook!

Minister Remkes heeft zijn wetsvoorstel bij de Kamer ingediend om professionele organisatoren van grote evenementen een groot deel van de politie kosten te laten betalen.

De TT, volgens het rapport over het onderzoek van DTV Consultants 2003 i.o.v. de Provincie Drenthe, levert Drenthe en het Noorden een spin-off van ¤ 100 miljoen en 2000 fulltime arbeidsplaatsen op.

Wij hebben onze nek uitgestoken en miljoenen euro's geïnvesteerd, vandaag is die toekomst voor een lange periode zeker gesteld dus ook die fraaie spin-off voor het Noorden. Onze kas is leeg, wij zijn al blij als wij de exploitatie kunnen doen op de nullijn.

Een krachtig NEE, Minister Remkes is hier op zijn plaats, misschien een nieuw referendum?

De Elfstedentocht is hiervan al gevrijwaard, misschien, Commissaris Ter Beek is de TT van ASSEN wel de "Elfsteden" van Drenthe!

Op een mooie ochtend word je wakker, zet je een kop koffie, pak je de krant en krijg je zowat een hartverlamming.

Wat lees ik? "Grote evenementen zullen in de maand juni mogelijk geen doorgang kunnen vinden door acties van de politie", dit uit woede tegen een verslechtering van de werkomstandigheden. De acties richten zich tegen Minister Remkes.

Het moet in dit land niet gekker worden, het grootste evenement in juni is de TT.

Miljoenen in voorbereiding, 10% meer kaarten verkocht in de voorverkoop, een nieuw contract met Dorna, de 75e Jubileum TT en dan deze dreiging. Hoe moet iemand dan nog proberen goed te slapen, te blijven lachen en trots zijn op Nederland.

Tenslotte, van mijn kant een hartelijke dank aan Altadis (Gauloises) voor de financiële steun en support voor ons evenement.

In de loop der jaren is er op wetgevingsgebied in Nederland veel gewijzigd. De TT kreeg een uitzonderingspositie gezien haar contractuele verplichtingen met Gauloises.

Nu per 1 augustus a.s. ook de Europese anti-tabakswetgeving van kracht wordt, moet onze samenwerking met Gauloises van rechtswege worden ontbonden.

Persoonlijk slaak ik een zucht van verlichting, nee niet om Gauloises, het was en is een hele goede partner met begrip, flexibiliteit en ondersteuning. Mijn opluchting is omdat ik af ben van het Ministerie van Volksgezondheid, enz., die het ons jaar na jaar moeilijker maakte, zodat uiteindelijk niets meer kon, maar wel vele boetes. Dus afsluitend toch nog een goed bericht.

Gauloises bedankt het gaat u goed!"

*******************

Voor meer informatie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot onderstaand adres:

Copyright vrij beeldmateriaal en de High Resolution foto's van bijgevoegde thumbnails kunt u downloaden van www.tt-assen.com onder de button perszone, of rechtstreeks vanaf de directe link http://www.tt-assen.com/cms/Perszone-965.html

TT Circuit Assen
Willem Lute (Press Officer, Marketing & PR)

P.O. Box/Postbus 150
9400 AD Assen
The Netherlands

Tel. +31-(0)592-380380
Fax +31-(0)592-356911
Mobile: +31-6-534 60 621

E-mail private office: delalute@wxs.nl
E-mail TT Circuit Assen office: w.lute@tt-assen.com
Website: www.tt-assen.com

TT Tips 75e TT Assen (23-25 juni 2005)

10% Stijging voorverkoop tribuneplaatsen
De voorverkoop van tribuneplaatsen voor de 75e Gauloises TT Assen op zaterdag 25 juni loopt als een trein. Zo zijn er één maand vóór de jubileum TT zo'n 10% kaarten méér tribuneplaatsen verkocht dan vorig jaar rond deze tijd. Van de 58.000 beschikbare tribuneplaatsen zijn er zo'n 48.000 reeds naar de kaartbestellers verzonden. De overige 10.000 tribuneplaatsen (allemaal met zicht op een Vidiwall) zijn te koop bij alle 22 Motoport dealers (www.motoport.nl) en 12 overige verkoopadressen (zie www.tt-assen.com). Bestel tijdig uw tribune kaarten voor de 75e Gauloises TT Assen, want de hoeveelheid zitplaatsen die aan de kassa te verkrijgen zijn zal minder groot zijn dan in voorgaande jaren. (De Hoofdtribune, nieuwe 'zwevende'Geert Timmer tribune en Winterdijk tribune zijn reeds uitverkocht).

TT staanplaatsen nu óók via TicketBox
De jubileum TT bied méér service voor de staanplaatsen. In de Zuidlus worden 2 extra Vidiwalls geplaatst. Zo'n 80% van de stataluds in de Zuidlus hebben zicht op een vidiwall. Een andere extra service vormt de enorme uitbreiding aan verkoopadressen. Voor staanplaatsen kunt bij de vaste voorverkoopadressen terecht, maar nu ook bij TicketBox. Ga naar één van de ruim 1000 TicketBox verkooppunten (o.a. Free Record Shop, Primera en Zigger) bij u om de hoek en voorkom wachtrijen bij de kassa's. Kijk op www.ticketbox.nl voor het dichtstbijzijnde verkooppunt. Tickets zijn tevens te bestellen via www.ticketbox.nl of bel met 0900-9393 (45 cpm).

TT Assen voorverkoopadressen:
Ruim 1000 TicketBox locaties (Primera, Zigger, Fee Record Shop), Alle 22 Motoport-dealers (zie www.motoport.nl), Assen - VVV Assen, Sigarenmagazijn Hofman, Tabak-Lectuur-Video- Willem; Groningen - Sigaren J.P. Homan; Zwolle - TT Motoren (Alle adressen en telefoonnummers vind je op www.tt-assen.com)

TT Circuit Assen bindt jeugd aan zich met GRATIS toegang
Onder het motto 'de jeugd heeft de toekomst' heeft het TT Circuit Assen besloten om met ingang van de Dutch TT 2005 kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang tot het circuit te bieden, mits onder begeleiding. Deze stunt geldt alleen voor de staanplaatsen en niet voor de zittribunes. Daarnaast kan de jeugd van 13 tot en met 15 jaar profiteren van een aantrekkelijk aanbod door voor slechts ¤ 15,- op de wedstrijddag (staanplaats) toegang te krijgen tot het TT Circuit Assen.

5-Sterren programma voor slechts 35 euro!
Werelds beste race-asfalt, de schuin oplopende bochten het feit dat de race-fans de stuurmanskunsten van de coureurs nergens ter wereld van zo dichtbij kunnen aanschouwen, zorgen in Assen voor een supersfeer en steevast voor de meest spectaculaire en spannende races van het seizoen.De uiterst billijke entreeprijzen, een toegangskaart voor een hele dag spektakel is er al voor ¤ 35,-, vormen een ander pluspunt in de succesformule van het 5-sterren programma (met 5 top-klassen) van de 75e jubileum TT van Assen. Het grote scala aan randactiviteiten, waaronder de beroemde TT Nacht (vrijdagavond) met tal van attracties, een grote kermis en optredens van tientallen bands op verschillende podia in de binnenstad van Assen, maken het fenomeen TT Assen compleet. Door de TV-registratie in 216 landen over de hele wereld heeft de Dutch TT bekendheid tot ver buiten de landsgrenzen

'TT is een familiefeest'
Vader Dick en zoon Rick de Winter gaan al 8 jaar samen naar de TT van Assen. "Toen mijn zoon 10 jaar werd, mocht hij voor het eerst mee achterop de motor naar de TT. Vrijdag 's morgens al heen, de laatste kwalificatie trainingen kijken en daarna de tent opzetten bij camping Witterzomer. Natuurlijk doen we ieder jaar ook de binnenstad van Assen aan voor een paar uurtjes lol tijdens de TT Nacht. En zaterdag met de motor naar de bewaakte motorparking om een hele dag te genieten van supersfeer en spannende races op het mooiste circuit ter wereld. Ja, de Asser TT is voor ons een echt familiefeest!", vinden vader en zoon.

TT ASSEN: 200% LIVE!!!
De trainingen voor de drie MotoGP klassen en het bijprogramma van de 75e TT Assen, de races voor het Euro Open 250cc, starten op donderdag 23 juni om 09.00 uur. Op vrijdag start het trainingsprogramma eveneens om 09.00 uur en loopt door tot 18.10 uur. Het voor de GP's vaste tijdschema is dit jaar iets anders voor de wedstrijddag (zaterdag 25 juni). De 125cc race wordt pas na de MotoGP verreden, omdat wereldwijd de MotoGP-klasse om 14.00 uur op TV moet starten. De warmup trainingen op zaterdag 25 juni zijn van 08.20 tot 10.20 uur. Met daarna eerst de race om de Internationale BMW PowerCup. Dat wordt smullen zo vlak langs de baan en 200% LIVE met 11 Big Screen Vidiwalls, waarop ook interviews en achtergrond reportages te zien zullen zijn.

Tijdschema zaterdag 25 juni Races
Warm up trainingen 09.00 - 10.20 u.
BMW BoxerCup 11.15 uur 12 ronden
GP 250cc 12.15 uur 18 ronden
MotoGP 14.00 uur 19 ronden
GP 125cc 15.30 uur 17 ronden
EK 250cc 17.00 uur 14 ronden

Enjoy Again!
De 75e TT van Assen staat voor snelheid, spanning en sfeer. Geniet er weer van, Enjoy Again! De problemen met het publiek zijn de laatste jaren achterwege gebleven. De boodschap was: geniet, maar maak het mooiste motorsportevenement niet kapot! In de afgelopen jaren hebben alle TT-fans gehoor gegeven aan de oproep, door na de MotoGP achter de hekken te blijven. De TT-organisatie zegt: "Bedankt! Onze WK-licentie is gered! Laten we er met zijn allen voor zorgen dat wij de Dutch TT behouden en kunnen blijven genieten van de GP-toppers en hun spectaculaire uitloopronde zonder publiek op de baan. Kortom; Enjoy Again!", zoals ook vice wereldkampioen Sete Gibernau zegt met zijn duim omhoog op de foto.

Versoepeling toelatingsbeleid
TT-voorzitter Jos Vaessen meldde vorig jaar al dat het toelatingsbeleid werd versoepeld naar aanleiding van het uitstekende gedrag van de racefans tijdens de TT van Assen tijdens de afgelopen twee jaar. De versoepeling werd gewaardeerd en ook tijdens het WK Superbike zegeviert de motorsport met een uitstekend gedrag van de racefans. De soepeler maatregelen zoals die vorig jaar al zijn ingevoerd, worden ook voor dit jaar aangehouden. Zo zullen de controles tijdens de komende 75e TT Assen (23-24-25 juni) steekproefsgewijs plaatsvinden en wordt het meenemen van frisdranken in blik weer toegestaan.

Wel frisfrank in blik, géén bier in blik!
In sommige media is vorig jaar abusievelijk gemeld dat ook bier in blik weer is toegestaan, maar dat blijft verboden. Het meebrengen van alcohol is niet toegestaan, en dus ook geen bier in blik. Vanzelfsprekend is er wel Dommelsch bier verkrijgbaar op het TT Circuit Assen, maar dat wordt net als vorig jaar getapt in plastic bekers, overigens tegen scherpe tarieven (0,25 ltr voor ¤ 1,75 en 0,5 ltr voor ¤ 3,-).

WEL toegestaan bij de Dutch TT
Frisdrank in plastic, karton of blik.
Water in plastic of karton, koelbox met etenswaren.
Thermoskan met koffie of thee.
Paraplu of luchthoorn.
NIET meenemen / thuis laten!
Géén bier in blik meenemen.
Géén glas meenemen.
Géén alcohol / bier meenemen.
Géén bouwmateriaal, tenten en gereedschap meenemen.

17.000 Verharde motorparkeerplaatsen
Vorig jaar werden de 17.000 nieuwe motorparkeerplaatsen achter de Hoofdtribune in gebruik genomen, en met groot succes! Op de speciale motorparkeerplaatsen zijn verharde rijpaden gemaakt en ligt een betonnen ondergrond voor de middensteun/jiffy voor gemakkelijk en stabiel parkeren. Daarbij wordt er wederom extra mankracht ingezet om de aan- en afvoer beter te begeleiden, zodat afvoerproblemen voorkomen kunnen worden. De TTorganisatie zorgt voor bewaking van de motorparkeerplaatsen.

Veilig kamperen in de TT week.
Hartelijk welkom op de TT campings in Assen! Veilig kamperen in de TT week is heel belangrijk. De gemeente Assen treft daarom de laatste jaren strenge veiligheidsmaatregelen. Dit heeft de veiligheid op en rond de campings sterk verbeterd. Ook dit jaar vragen wij weer uw medewerking! Kampeervreemde artikelen zijn verboden, zoals méér dan 0,5 m3 hout, losse banden en andere brandbare materialen. Ook semi-professionele geluidsinstallaties horen niet thuis op een camping, net als betonscharen, deukentrekkers, kettingzagen, bijlen en 'lawaai-motoren'. Gereedschap waar je sloten van motorfietsen of bromfietsen mee kunt openbreken en grote aggregaten worden niet op de camping toegelaten. Wel kunt u een bescheiden en veilig aggregaat voor huishoudelijke gebruik meenemen. Kamperen kan alleen op de campings, dus niet in een auto, kampeerwagen, camper, caravan of tent langs de openbare weg. Ook niet op parkeerterreinen of weilanden, of in de open lucht. Wildkamperen is streng verboden. U riskeert een boete van 95 euro! Meer informatie over TT-campings, bereikbaarheid en overnachtingsmogelijkheden op www.assen.nl .

Er is een plek..... waar je de maximum snelheid aan je laars lapt
Welkom in onze prachtige provincie! U bent te gast bij het grootste evenement in Drenthe. Maar weet u dat Drenthe meer te bieden heeft!
Wilt u bijkomen van de snelheid, spanning en sensatie dan kunt u onthaasten in een van onze accommodaties, cultuur snuiven of zomaar ergens ronddwalen.
Wilt u meer informatie over de toeristische mogelijkheden in onze provincie bezoek dan onze site www.vvvdrentheplus.nl. Wij zien u graag terug als onze gast!
Bezoekt u onze site www.dasnoudrenthe.nl tijdens de TT week dan maakt u kans op een prijs met de snelle tekst: Er is een plek.... waar je de maximum snelheid aan je laars lapt.... Onze site is ook te bereiken via de TT site www.tt-assen.com

Openbaar vervoer prima geregeld!
Met de trein reist u gemakkelijk en comfortabel naar de TT in Assen. Geen files en parkeerproblemen. NS zal zaterdag 25 juni de treinen een stuk langer maken om de vele TTgangers zonder problemen te vervoeren. Van station Assen rijden de gehele dag speciale pendelbussen, zij brengen u in 7 minuten naar de kop van het circuit. Heeft u vragen over vertrektijden of wat voor u het goedkoopste treinkaartje is, bel dan OV-Reisinformatie 0900-9292 (70 c/m). Of raadpleeg www.ns.nl

TT-site met nieuwe gadgets en downloads
Het TT Circuit Assen is al jaren op de digitale golven van internet van de partij op www.tt-assen. com. Vorig jaar is de hagelnieuwe door INDG ontwikkelde TT-website gebouwd, waar inmiddels enkele honderdduizenden bezoekers zijn aangekomen. Naast alle info ook tal van GRATIS downloadbare gadgets als screensavers, video's, muispijlen etc te vinden zijn. De site is interactief, snel, attractief, overzichtelijk en biedt naast alle info over de 75e TT van Assen ook tal van andere gimmicks voor de computergebruikers en een fraai historisch archief voor de TT liefhebbers. Op de druk bezochte website kunnen racefans gratis een hagelnieuwe TT screensaver, met nog meer actiefoto's en babes downloaden. Na het succes van de screensavers van de TT, die afgelopen jaren méér dan 28.000 keer werden gedownload, selecteerde de organisatie van de Dutch TT dit keer de mooiste actiemomenten en pitpoezen van de afgelopen jaren en bracht deze samen in een screensaver, die vanaf de homepage via de speciale button op de FANZONE op uw computerscherm kan worden 'getoverd'.

Meer interessante Motorsportlinks:
www.tt-assen.com
www.racesport.nl
www.max-biaggi.com
www.assen.nl
www.moto-art.nl
www.rizlaracingday.com
www.printkosten.nl
www.race-planet.com
www.motogp.com
www.molenaarracing.com
www.raymondschouten.com
www.varenhof.com
www.rossifumi.it
www.setegibernau.com
www.rtvdrenthe.nl
www.ttnacht.nl
www.uem-online.org (EK)
www.dommelsch.nl
www.comfoor.nl
www.knmv.nl
www.zwartecross.nl
www.dasnoudrenthe.nl
www.vvvdrentheplus.nl
www.wegrace.info

TT NACHT 2005
De TT Nacht is een fenomeen dat niemand mag missen. Naast de hele week durende TT kermis en de start van de TT-activiteiten in de binnenstad op donderdagavond met ook diverse muziekpodia, is er tijdens de echte TT Nacht op vrijdagavond 24 juni volop vertier voor jong en oud. Van talrijke podia met steengoede LIVE optredens van populaire bands, tot spectaculaire attracties. En natuurlijk ook de TT kermis op het Veemarktterrein.
Muziek
Vrijdag 24 juni
Koopmansplein DOMMELSCH podium
21.00 - 22.00 PopAS band
22.30 - 00.00 The Soulcatchers
00.30 - 02.00 De Zingende Fresia's
02.30 - 04.00 New Adventures
Brink
21.00 - 00.00 Betty Blue
00.00 - 03.00 Hollands Verdriet
Fabriciusstraat
21.00 - 23.30 Toon, Teun & August
23.45 - 02.15 The Happy Tunes
Oostersingel
21.00 - 22.00 PopAs band
22.15 - 23.15 PopAs band
23.45 - 02.30 Goed Goan
Torenlaan podium 1
21.00 - 22.30 The Trembling Highburys
23.00 - 00.30 Eelco Gelling Band
01.00 - 02.30 Coen Wolters Band
Torenlaan podium 2
20.30 - 01.15 Country Trail Band
Groningerstraat
21.30 - 02.00 Black & Blue
Javastraat podium 1
21.00 - 02.00 RESP Dance & Disco Show
Javastraat podium 2
21.00 23.15 Still Going West
23.34 02.30 Major Dundee Band
Noordersingel
21.30 - 02.00 Flamin' Stars

Attracties tijdens TT Nacht
Vrijdag 24 juni
Kolk
20.00 - 04.00 Rocket
Brink
20.00 - 03.00 Benji Jump
20.00 - 03.00 Sumo pakken
Noordersingel
20.00 - 02.00 Tower Building
Javastraat
20.00 - 01.00 Clownslide
Javastraat/Rolderstraat
20.00 - 02.00 Trappetje
Fabriciusstraat
20.00 - 02.00 Fire Truck met Klok en Bel
Rolderstraat
20.00 - 02.00 Steile Wand Motorshow
Weiersstraat
20.00 - 01.00 Mechanische Stier
21.00 - 01.00 Motortrial
Kruisstraat
21.00 - 01.00 Benji-run
Torenlaan
20.00 - 01.00 Mechanische Stier
Op vrijdag 24 juni zijn de meeste Asser café's de hele nacht geopend.

Assen/Prinsenbeek, 8 juni 2005

Persbericht

INKORTING NOORDLUS TT CIRCUIT ASSEN & REALISATIE TT WORLD

Het TT Circuit en "TT World BV" lanceerden 6 juli 2004 de spectaculaire plannen rondom de verandering in de Noordlus van het TT Circuit Assen, die na het WK-seizoen 2005 gerealiseerd kunnen worden.

Het najaar van 2004, alsmede de eerste maanden van 2005 hebben het TT Circuit en "TT World BV" gebruikt om uitgebreide synergie en afstemmingsafspraken te maken tussen de circuitexploitatie en de individuele exploitatie van TT World. Dit heeft geresulteerd in het ondertekenen van de koopovereenkomst d.d. 24 maart 2005.

De inkorting van de racepiste is onder andere ingegeven door de auto- en motorsport, waarin Assen al geruime tijd het langste GP-circuit is uit de verschillende WK-series. Om aansluiting te houden bij de internationale wensen en trends in de auto- en motorsport is gekozen voor het inkorten van het circuit. Een korter circuit betekent méér ronden voor de coureurs, spannender races, een grotere betrokkenheid van het publiek met automatisch een grotere attractiviteit. Het TT Circuit Assen zal voor de coureurs in lengte worden teruggebracht van 6,027 naar 4,750 km, waarbij de unieke Strubbenbocht in het circuit opgenomen blijft en als het ware een soort stadion ontstaat rondom de nieuwe bochtencombinaties. Met de inkorting van het circuit ontstaat er ruimte voor ca. 7.000 autoparkeerplaatsen alsmede de mogelijkheid tot het creëren van een attractief entreeplein, waarmee het publiek ook op dat gebied betere faciliteiten geboden kunnen worden. Na de inkorting van het circuit en het realiseren van de parkeerplaatsen en het entreeplein zorgt "TT World BV" voor een unieke invulling van de overgebleven 9 hectare.

In dit direct aan het circuit grenzende gebied zal een amusementspark (TT World) ontstaan waarin dag en verblijfsrecreatie, alsmede evenementen en circuit ondersteunende faciliteiten hun plaats zullen krijgen. Daarbij zullen aan de rand van TT World, langs de nieuwe Noordlus tribunes komen met een capaciteit van circa 7.500 toeschouwers.
In gezamenlijkheid met de uiteindelijke exploitanten en beleggers van de opstallen is TT World uitgewerkt. Daarin zijn opgenomen een hotel met congresfaciliteit alsmede een motormuseum, een evenementenhal, detailhandelsfunctie auto en motorsport) gerelateerd, een motorcafé met bowlingcentrum en gamehal, een kartcentrum, een fitness/aqua welness centrum, alsmede diverse fastfood merchandising en evenement-ondersteunende faciliteiten. In totaal zal TT World, indien het helemaal gerealiseerd is, in totaal circa 60.000m² vloeroppervlakte omvatten.

Door de gewenste inkorting van de baan, komt er aan de noordzijde van het circuit een schitterend verblijfsgebied bij waarvoor "TT World BV", bestaande uit de risicodragers Giesbers Groep uit Arnhem, HTO Beheer uit Assen en Kropman Installatietechniek uit Nijmegen, het initiatief nam.

De plannen zijn inmiddels in een zover gevorderd stadium, dat met de realisatie in het voorjaar van 2006 aansluitend op het verleggen van de Noordlus een aanvang kan worden gemaakt, om vóór de start van het auto- en motorsportseizoen 2007 de poorten voor het publiek open te kunnen stellen. De plannen zijn in het voorjaar van 2005 met de gemeente Assen besproken en getoetst aan de ruimtelijke mogelijkheden. Thans worden de bouwplannen geconcretiseerd opdat de ruimtelijke ordeningsprocedure voor de bouwvak 2005 kunnen starten.

*****

Ingezonden persbericht