Politie Drenthe

Rustige TT-nacht

Assen 25-06-2005

Rustige TT-nacht
ASSEN - De nacht van Assen is rustig verlopen. In Assen waren veel bezoekers op de been en de sfeer is vanaf het begin goed geweest. Er zijn enkele incidenten geweest waarbij mensen zijn aangehouden. Hetzelfde geldt voor Witten, waar de politie in samenwerking met gemeente, brandweer en zeker ook de campinghouders heeft opgetreden. In Assen zijn, naast de hieronder genoemde gevallen, later in de nacht vijf mensen aangehouden wegens mishandeling en belediging. In Witten zijn vooral aan het eind van de vrijdagmiddag en aan het begin van de avond vijf mensen aangehouden, voor onder meer bedreiging, mishandeling en vernieling.

Motorrijder gewond bij ongeval
ASSEN - Vrijdagmiddag rond 15.30 uur is een 67-jarige man uit Ballum gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed met zijn motor vanaf de Balkenweg de inrit naar een tankstation in. Daarbij zag hij een tegemoetkomende auto over het hoofd en botste er tegenaan. Deze auto werd bestuurd door een 21-jarige man uit Haren. De motorrijder is met een gebroken onderbeen naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (05-153061)

Politie houdt dronken automobilist zonder rijbewijs aan
ASSEN - Vrijdagavond controleerden agenten op de Hoofdlaan een 25-jarige man uit Almere, die daar met zijn auto reed. Hij had gedronken en blies 785, ongeveer 1,8 promille. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd; dat had hij gewoon niet. (05-153163)

Man aangehouden na diefstal rempedaal
WITTEN - Vrijdagmiddag is een 59-jarige man uit Amersfoort aangehouden nadat hij op de Witterbroek eem rempedaal van een motor had gestolen. Hij had net zo'n motor en bedacht dat een reserve rempedaal wel handig was. Deze diefstal kostte hem een boete van 300. Het rempedaal is weer teruggegeven aan de eigenaar, een man uit het Engelse Swindon. (05-153118)

Boete voor baldadigheid
WITTEN - Vrijdagavond heeft de politie op De Haar een 34-jarige man uit Veldhoven aangehouden nadat deze een koelbox tegen een ambulance had gegooid. Hij kreeg een boete van 45 opgelegd. De ambulance bleef onbeschadigd. (05-153126)

Vrouw aangehouden wegens wildplassen en dronkenschap
ASSEN - Vrijdagavond heeft de politie een 59-jarige vrouw uit Assen aangehouden die zat te plassen op een terras in de Brinkstraat. De vrouw, die behoorlijk gedronken had, is aangehouden. Ze krijgt een bekeuring voor wildplassen, dronkenschap en belediging van een politieagent. (05-153130)

Voor informatie omtrent TT-zaken is bereikbaar Bert Peters, 06 53 23 80 59.