1e persbericht van zaterdag 25 juni 2005

Eindhoven 25-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van inbraak aangehouden

Op de Meerveldhovenseweg is vrijdag rond 23.15 uur een 29-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak bij een bedrijf aan de Bouvigne. Getuigen waarschuwden de politie toen zij zagen dat het hekwerk van het bedrijfsterrein was vernield. Hierop werd in de omgeving de 29-jarige verdachte aangehouden. In de struiken in de buurt van het pand werd een plant aangetroffen van het bedrijf. De Veldhovenaar is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Bilderdijklaan is zaterdag rond 1.50 uur een 45-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een alcoholpromillage van 1,95 gemeten. De automobilist moet zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Schennispleger aangehouden

Op de Paradijslaan is vrijdag rond 21.50 uur een 49-jarige man uit Helmond aangehouden. De politie betrapte de man terwijl hij met ontbloot geslachtsdeel op een muurtje aan de eerdergenoemde straat zat. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man aangehouden na mishandeling

Op de Wethouder Ebbenlaan is vrijdag rond 23.50 uur een 43-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een 48-jarige man (woonplaats onbekend) in een horecagelegenheid aan de Wethouder Ebbenlaan eerder die avond. Het slachtoffer werd in zijn gezicht geslagen en viel. De man verloor even zijn bewustzijn. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Vrouw aangehouden na gooien stenen

Voor haar woning in Helmond Oost is vrijdag rond 23.15 uur een 39-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van het gooien van steentjes op de auto van een 33-jarige buurtbewoner. De auto liep enkele krassen op. De vrouw is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is ze naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Aarle Rixtel: Aanhouding na bedreiging

Op een zandpad gelegen tussen de Bakelseweg en de Kloosterstraat is vrijdagavond rond 23.25 uur een 55-jarige man uit Woudrichem aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding op het zandpad een 53-jarige man uit Aarle Rixtel met een mes hebben bedreigd. De verdachte verbleef in een caravan op het terrein van het slachtoffer. Van de caravan waren alle ruiten vernield. De man uit Woudrichem is door de politie naar de Eerste Hulp in het ziekenhuis gebracht waar enkele wondjes werden gehecht. Hij was in het glas gevallen. De verdachte, die een verwarde indruk maakte, is voor verder onderzoek ingesloten.

De Mortel: Fietser gewond

Op de kruising Pastoor van de Eindestraat Lochterweg is vrijdag rond 23.30 uur een 56-jarige fietser uit De Mortel aangereden door een 25-jarige automobilist uit Deurne. De automobilist reed over de Pastoor van de Eindestraat in de richting van de Kastanjelaan. Bij het oversteken van de kruising kwam hij in botsing met de fietser die van links over het fietspad van de Lochterweg kwam aanrijden. De man uit De Mortel is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis met verwondingen aan zijn benen.