Politie Drenthe

Zaterdag

EMMEN 25-06-2005

Man met auto te water
T HAANTJE Vrijdagmiddag is en 80-jarige inwoner van Schoonoord met zijn auto in het water van het Oranjekanaal terechtgekomen. Door adequaat handelen van voorbijgangers kon de bestuurder tijdig uit de auto worden gehaald. De man had zitten vissen aan het Oranjekanaal. Toen hij even na drie uur naar huis wilde, keerde hij de auto bij het kanaal. In plaats van te remmen, gaf hij gas en dook het kanaal in. Drie voorbijgangers van 27, 33 en 62, allen uit Emmen, doken gelijk de auto achterna. De bestuurder kon niet via een portier uit de auto gehaald worden, waarop een van de drie helpers, met zijn bromfietshelm de achterruit heeft stuk geslagen. De man is vervolgens uit zijn auto gehaald en met, na achteraf blijkt, lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (05-153091)

Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed RODEN Op de Hullenweg is vrijdagavond een 45-jarige inwoner van Roden aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij controle van deze bestuurder bleek dat hij teveel gedronken had. Na aanhouding blies hij aan het bureau bijna 1.5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man heeft na verhoor een dagvaarding meegekregen. (05-153171)

Gestolen fiets terug
DE WIJK Een 13-jarig meisje uit IJhorst zag vrijdagmiddag haar gestolen fiets staan bij het zwembad in De Wijk. De fiets was op zaterdag 18 juni gestolen bij hetzelfde zwembad. Een poosje later ging een jongen met de fiets weg. Deze jongen, een 15-jarige inwoner van Meppel, werd aangesproken door de vader van het meisje, die naar het zwembad was gekomen. De jongen werd overgedragen aan de politie, waarbij hij toegaf de fiets op zaterdagavond 18 juni gestolen te hebben bij het station in Meppel. Een andere verdachte moet dus de fiets gestolen hebben bij het zwembad. De fiets is terug bij het meisje en de jeugdige Meppelder krijgt een proces-verbaal. (05-152146)

Diefstal uit bedrijf
MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een zaak aan de Hoofdstraat. Uit de kassalade was wisselgeld gestolen. Om in de zaak te komen was de galzen voordeur vernield. De totale schade is niet bekend.

( 05153288)

Auto bekrast
MEPPEL Een 32-jarige inwoonster van Wanneperveen deed vrijdagavond aangifte van het bekrassen van haar auto. Zij had de auto omstreeks vier uur geparkeerd aan de Theo van Doesburgplantsoen. Toen zij rond kwart voor zes weer bij de auto kwam, bleek dat over de gehele linkerzijkant een diepe kras zat. Direct aanwonenden hadden niets gezien. Mogelijk dat andere getuigen wel iets gezien hebben van het bekrassen van de auto. Deze worden verzocht kontact op te nemen met de politie via het bekende nummer 0900-8844. (05-153120)

Openbare schennis
EMMEN Laat in de vrijdagmiddag en aan het begin van de avond heeft de politie in Emmen enkele telefoontjes gehad van o.a. een 14-jarig meisje uit Emmen, dat zij en haar vriendinnetje geconfronteerd waren met een zogenaamde potloodventer. Zij fietsen over de Warmeerweg, toen zij een man met ontbloot onderlichaam zagen staan. Ook de andere telefoontjes waren van gelijke strekking. Een direct ingesteld onderzoek had geen resultaat. Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 30 jaar met bruin haar. De man had een normaal postuur en droeg en blauw T-shirt. Mogelijk dat de man een racefiets bij zich had. (05-153108)

Branden
HAVELTERBERG Aan de Ruiterweg brak vrijdagavond brand uit in een keuken van een woning. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de keuken en een gedeelte van de woning in vlammen opging. Verder was er veel roet en waterschade. Mogelijk is het vergeten uit te zetten van de frituurpan de oorzaak van de brand. Onderzoek wordt ingesteld. De totale schade is niet bekend. (05-153158)

HOOGEVEEN In een loods aan de Zeppelinstraat ontstond zaterdag morgen in alle vroegte een brand. De brandweer was geruime tijd bezig de brand onder controle te krijgen. Oorzaak zou kortsluiting kunnen zijn, maar ook wordt niet uitgesloten dat het een blikseminslag betreft. Onderzoek zal nog plaatsvinden.(05-153319)

GROLLOO Tegen zes uur zaterdagmorgen ontstond er brand in een schuur aan de Rolderstraat. De eigenaar van de boerderij was op dat moment druk doende zijn koeien binnen te halen i.v.m. met het slecht weer. Plotseling werd ontdekt dat een schuur met machines in brand stond. De brandweer kon voorkomen dat de brand zich uitbreidde. Het wordt niet uitgesloten dat de brand is ontstaan door blikseminslag. Totale schade is niet bekend.(05-153324)

Man met mes gestoken
ASSEN IN een woning aan de Nobellaan is vrijdagmiddag een 30-jarige inwoner van Leek met een mes gestoken. De man was in de woning op bezoek, toen ook een andere bekende op bezoek kwam. Enige tijd later ontstond er onenigheid tussen de mannen, waarop een van de mannen een mes trok en daarmee het slachtoffer in de zij stak. Deze is overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen, waar hij aan zijn verwonding is geholpen. De man is niet in levensgevaar en de verwonding lijkt enigszins mee te vallen. De identiteit van de verdachte is bekend, maar kon nog niet worden aangehouden. (05-153055)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.