Skatebond Nederland

Persbericht Skate Bond Nederland

----------
Vijfde zege voor Arjan Smit in Nijkerk

Arjan Smit heeft zaterdag zijn vijfde overwinning van het seizoen geboekt in Nijkerk. De zevenvoudig nationaal wegkampioen verwees in een lange eindsprint Karlo Timmerman uit Staphorst naar de tweede en Roy Boeve uit Kampen naar de derde plek. Het verschil tussen de nummers twee en drie was miniem. Voor Karlo Timmerman (18) was het zijn eerste podiumplaats bij de A-rijders.

"Het is moeilijk hier met een groepje weg te komen," vond Smit. "Ondanks de lange rechte stukken is dit een snel parcours." Hij had het wel geprobeerd, onder meer met Klaas Slager uit Staphorst (zevende) en Emiel Blauw uit Roden. Blauw toonde zich steeds actief voorin en was ook een keer alleen weg, maar zag zijn goede bedoelingen verzanden in een anonieme plek in het peloton. Ook Wim Bos uit Oosterwolde behoorde bij degenen die meermalen aanvielen. Buitenlandse inbreng was er, behalve van een contingent Belgen en Fransman Cédric Michaud, van twee Finse schaatsers van wie Jarno Valtonen op de twaalfde plaats de beste was.
Geert Plender uit Kamperveen, die vijfde werd, blijft leider in het Univé-klassement, op de voet gevolgd door Smit.

Dames
De Belgische Britta Vantournhout won bij de dames afgetekend de eindsprint van landgenote Hilde Goovaerts, die tweede werd, en Foske Tamar van der Wal uit Grijpskerk die de derde plek pakte. "Ik ben blij dat ik weer eens win in Nederland," aldus Vantournhout, meervoudig medaillewinnares op EK's. Vorig jaar was ze tweede in Nijkerk, haar laatste overwinning op Nederlandse bodem dateert uit 2003. Een grote groep vrouwen bleef tot het eind bij elkaar, hoewel er enkele uitbraakpogingen werden gedaan door onder meer Nienke Stenekes uit Damwoude.
Monique Staps uit Goirle was de beste in de dames-2-categorie, gevolgd door Annelies Passchier uit Wieringerwerf en Nienke Huitema.

B-rijders
Klaas de Weerd uit Staphorst behaalde bij de B-rijders zijn eerste overwinning van het seizoen. Hoewel nationaal kampioen Arjen Klaversma uit Mantgum van kop af de sprint was aangegaan, strekte De Weerds been op de finishlijn net iets verder naar voren. Klaversma moest genoegen nemen met de tweede plaats. Derde werd Niek Rolleman uit Rijssen. Hoewel de wedstrijd steeds kopgroepjes liet zien, eindigde de race in een massasprint, net als in alle andere categorieën. De laatste vergeefse ontsnappingspoging kwam op naam van Stephan Wielinga uit Wolvega. De leidersprijs ging naar Taeke van Lingen uit Twijzelerheide.

C-rijders
De C-wedstrijd leverde een overwinning op voor Romke de Haan uit Rotterdam. Hij won de eindsprint van het peloton voor Roelof Compagner uit Staphorst, tweede, en Nico van Vleeren uit Oldebroek, derde.

Veteranen
René van der Meulen uit Kampen boekte weer een overwinning bij de veteranen. Jan Rombouts uit Dronten werd tweede, Gerrit Terpstra uit Leeuwarden derde. Ook de veteranen gingen in gesloten formatie op de eindstreep af, nadat een ontsnappingspoging van Henk Lankhof uit Aalten en Robert Welle uit Eibergen was tenietgedaan.

Meer info: www.skatebond.nl

E-mail: info@skatebond.nl

----------

----------
Skate Bond Nederland
www.skatebond.nl