Digitale Gemeente Houten

Team de Rank 3e bij basisscholen voetbaltournooi

zaterdag 25 juni 2005 - Bron: Basisschool de Rank

In april zijn de meisjes van groep 5/6 van basisschool de Rank eerste geworden bij het schoolvoetbaltoernooi in Houten. Hierdoor mochten zij afgelopen vrijdag (24 juni) meedoen aan de provinciale finales van het Bouwfonds Fortis Basisscholen Voetbaltoernooi. Samen met 11 andere teams uit de provincie Utrecht werd gestreden om de eerste plaats.

Vol goede moed kwamen Anne, Ilse, Kelsey, Joy, Marjolein, Esmee, Rinske, Marieke, Andrea, Shari, Shakira en Laura naar Utrecht Village. De plek waar het allemaal zou gaan gebeuren.

De voorronde kwamen de meisjes zonder al te veel problemen door. De eerste wedstrijd tegen de Sluis (uit Zeist) werd gewonnen met 6-0.

In de tweede wedstrijd werd de Cleophasschool (uit Utrecht) met 4-0 verslagen.

De derde poulewedstrijd moest de beslissing in de poule brengen. Zowel de St. Michael school (uit de Bilt) als de Rank hadden kansen om door te gaan naar de tweede ronde. Een heel spannende wedstrijd waarin de Rank met 1-0 voor kwam te staan. Maar de St. Michael school was niet van plan om zich gewonnen te geven. Ongeveer 5 minuten voor het einde van de wedstrijd scoorden de meisjes van de St. Michael school. Met een eindstand van 1-1 waren de meisjes van de Rank als poulewinnaar verzekerd van een plek in de halve finales.

In de halve finales kwam de Rank uit tegen de St. Dominicus school (uit Utrecht). Een moeizame wedstrijd waarin de warmte van die dag zijn tol begon te eisen bij beide teams. Het aanmoedigen van de jongens van het Ridderspoor (die helaas in de voorrondes werden uitgeschakeld) zorgde voor een uitstekende sfeer rond het veld. De Rank had veruit het meeste balbezit, maar een uitbraak van de St. Dominicus school zorgde ervoor dat de Rank op achterstand kwam. 1 minuut voor het einde van de eerste helft werd (tot onbegrip van de meisjes en de begeleiders) door de scheidsrechter een doelpunt van de Rank afgekeurd.
In de tweede helft werd met alle macht geprobeerd om toch nog gelijk te maken, en er een verlening uit te slepen, maar helaas mocht dit niet lukken. Met een eindstand van 0-1 zat er helaas geen finale plek in.

Maar trots mogen de meiden van de Rank wel zijn. 3e worden bij de provinciale finales is niet mis. Een prima prestatie.

Na afloop van de wedstrijden was er nog een verrassing voor een groot aantal deelnemende teams, waaronder de Rank. Zij mochten in het FC Utrecht stadion de wedstrijd Marokko tegen Italië bijwonen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).