Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 25 juni 2005

Bromfietser heeft net iets te veel op

TILBURG Vrijdagmiddag om kwart over drie hebben agenten aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg een 50-jarige man uit Tilburg aangehouden. Dat gebeurde nadat bij een routinecontrole bleek dat de man met drank op een bromfiets bestuurde. In het politiebureau bleek dat de man net iets te veel gedronken had. Hij blies 0.6 promille. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van één uur mee naar huis.

Ook dieven hebben het warm

TILBURG Ook het dievengilde heeft kennelijk last van de warmte. Gisteren werd in het kantoor van een huismeester aan het Calandhof in Tilburg een mobiele airco ter waarde van 600 euro weggehaald. Hoe de dieven zijn binnengekomen is onduidelijk. De politie heeft van de huismeester een aangifte opgenomen.

Politie neemt jointjes en weed af van Tilburgse jongen

TILBURG Aan de Lovense Kanaaldijk in Tilburg hebben agenten van het bike-team gistermiddag van een 15-jarige jongen zes jointje en een zakje weed in beslag genomen. De aangetroffen softdrugs worden vernietigd. De surveillerende agenten troffen de drugs aan in de tas van de Tilburgse jongen.

Hennepdrogerij aangetroffen

TILBURG Gistermiddag rond vier uur hebben agenten in een woning aan het Schotelplein in Tilburg een hennepdrogerij aangetroffen. De aangetroffen henneptoppen zijn door de agenten in beslag genomen. In de woning bleek dat er een hennepkwekerij was geweest. Bij onderzoek bleek ook dat de stroom ten behoeve van de kwekerij illegaal werd afgetapt. Energiebedrijf Essent is om die reden gewaarschuwd. De 29-jarige bewoner ruimt de zaak op. De politie controleert dat.

Agenten zijn getuigen van drugsdeal

TILBURG Vrijdagmiddag, rond de klok van vier uur, waren agenten die met de fiets op surveillance waren, getuigen van een drugsdeal aan de Noordhoekring. De agenten zagen twee mannen, beiden afkomstig uit Tilburg en zijn 16 en 37 jaar oud. Agenten zagen de 37-jarige man geld geven aan de 16-jarige jongen. Als de agenten verder polshoogte nemen treffen ze in de handen van de 16-jarige Tilburgse jongen acht bolletjes met harddrugs aan. Agenten hebben de drugs in beslag genomen. De beide verdachten hadden ook fietsen bij zich en bij controle bleek dat de fiets van de 37-jarige verdachte gestolen was. De fiets werd afgelopen woensdag gestoken vanaf de Gasthuisring. De aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Huiselijk geweld

TILBURG Een 15-jarige Tilburgse jongen is gistermiddag om tien voor zes aan de Liesveldstraat in Tilburg aangehouden. De jongen wordt verdacht van de mishandeling van zijn 51-jarige moeder. De jongen sloeg zijn moeder met gebalde vuist op schouders en rug. Omdat de jongen zich bij de aanhouding erg agressief gedroeg waren de agenten genoodzaakt hem in de boeien te slaan. Van de moeder heeft de politie een aangifte opgenomen. In het belang van het onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt verdachten op na mishandeling buschauffeur

TILBURG Gisteravond om zes uur hebben agenten aan de Fatimastraat in Tilburg een 23-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Waalwijk aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging in een bus van de BBA. Het duo mishandelde een 39-jarige buschauffeur. De mishandeling vond plaats nadat de chauffeur de Waalwijkers maande om op te schieten met instappen omdat hij anders niet op tijd bij het Station NS was. Dit was volgens de Waalwijkers, die van allochtone herkomst zijn, discriminatie en daarom kreeg de chauffeur vier vuistslagen in het gezicht. Van de buschauffeur heeft de politie gisteravond een uitgebreide aangifte opgenomen. Na het politieonderzoek zijn de verdachten weer in vrijheid gesteld.

Politie pakt man op na aanranding

TILBURG In het zwembad Stappegoor aan de Stappegoorweg in Tilburg hebben agenten gisteravond om halfzeven een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de aanranding van een 13-jarig meisje. In een kleedkamer betaste hij het meisje onzedig. De politie heeft van het meisje een uitgebreide aangifte opgenomen. In het belang van het onderzoek is de aangehouden verdachte in verzekering gesteld en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger rijdt in op agente

TILBURG Aan de Gasthuisring in Tilburg hebben agenten gisteravond om kwart voor negen een 34-jarige Tilburger aangehouden. De man was rond acht uur op een bromfiets ingereden op een agente nadat die samen met een collega controle uitoefende in het Wilhelminapark in Tilburg. Nadat de Tilburger op de agente inreed vluchtte hij weg in de richting van de Gasthuisring. Daar troffen de agenten de bromfiets van de man aan. Die bleek bij onderzoek ook nog eens gestolen te zijn. De man is in verzekering gesteld en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Supporter aangehouden

TILBURG Tijdens de WK-2- wedstrijd tussen Duistland en Brazilië hebben agenten een inwoner van Millingen aan de Rijn aangehouden. De man wordt verdacht van discriminatie omdat hij in het stadion de Hitler groet bracht en hierbij vele malen riep: Sieg heil. Meerdere supporters namen aanstoot aan het gedrag van de man. De politie maakt proces-verbaal op tegen de aangehouden verdachte.

Automobilisten hebben te veel drank op

OISTERWIJK Aan de Vennelaan in Oisterwijk hebben agenten vrijdagnacht rond vijf over twaalf een 28-jarige man uit Boxtel aangehouden. De man bleek met veel te veel drank op achter het stuur van de auto van een 69-jarige Tilburger te zitten. In het politiebureau blies de Boxtelaar bijna 1.95 promille. De politie maakt ook proces-verbaal op tegen de eigenaar van de auto, omdat deze de Boxtelaar liet rijden terwijl hij wist dat deze onder invloed van drank was. De chauffeur kreeg een rijverbod van 10 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

OISTERWIJK - Vannacht rond de klok van halfvier hebben agenten aan de Burgemeester Vogelslaan in Oisterwijk een 50-jarige man uit deze plaats aangehouden, nadat bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man 1.25 promille. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Coniferen in brand gestoken

TILBURG Vannacht om tien voor halfdrie kreeg de politie de melding dat er aan het Transvaalplein in Tilburg brand was gesticht in coniferen, die grenzen aan een parkeerterrein. In samenwerking met omstanders hebben agenten drie autos weggeduwd van de brandende coniferen, waardoor deze voertuigen onbeschadigd bleven. Ween coniferenhaag was op drie plaatsen in de brand gestoken en er brandde over een afstand van tien meter coniferen af.

Agenten houden agressieve wildplasser aan

Tilburg Vannacht om kwart over vier hebben agenten aan de Paleisring in Tilburg een 21-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij het wildplassen. Als de agenten hem hierop aanspreken en naar zijn identiteitsbewijs vragen, wenst de Roosendaler nergens aan mee te werken. Ook de aanhouding verloopt moeizaam. Daarom waren de agenten genoodzaakt de man in de boeien te slaan. Vrienden van de Roosendaler wilden zich met de aanhouding bemoeien maar met wat inzet van extra agenten en twee politiepaarden was de rust weer snel weergekeerd.

Auteur: Carel Bouman