Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (25-06)

BERGEN OP ZOOM, 25 juni 2005

Gewonde bestuurder verlaat plaats ongeval

ROOSENDAAL Vrijdagavond kreeg de politie rond 20.15 uur een melding dat er een auto op de bestuurderskant lag in een weiland. Volgens de melder zat er veel bloed bij het portier aan de bijrijderskant. Het motorblok was nog warm, maar er was geen spoor van de bestuurder. De politie heeft is ter plaatse gegaan en heeft het adres van de bestuurder achterhaald. Dit bleek een 30-jarige man uit Roosendaal te zijn. Deze verklaarde dat hij rond 19.30 uur over de Akkermansstraat reed, komend uit de richting van Zegge. Hij voelde de auto glijden en verloor de controle over het voertuig. De auto is de weg af geraakt, over de sloot heen gevlogen en op de kant van de bestuurder in een bonenveld terechtgekomen. De bestuurder verklaarde een vriend van hem te hebben gebeld voor hulp en naar het ziekenhuis te zijn geweest voor behandeling aan zijn verwonding. Hij wist niet dat het strafbaar is om de plaats van een ongeval te verlaten. De auto raakte geheel vernield en werd getakeld.

Politie schrijft 18 bekeuringen uit bij verkeerscontrole

ROOSENDAAL De politie heeft vrijdagavond een verkeerscontrole gehouden op de Beethovenlaan, Burgemeester Schneiderlaan en Willem Dreesweg. Hierbij werden 18 bestuurders bekeurd, waaronder vijf maal voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs (30 euro boete), vijf maal voor het niet dragen van de autogordel (boete van 45 euro). Vier bestuurders kregen een bekeuring voor het overtreden van de snelheid en één bestuurder kreeg een boete van 95 euro omdat het voertuig geen geldig APK keuringsbewijs had.

Politie pakt snel snelkraker op

BERGEN OP ZOOM In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding van een getuige die had gezien dat er bij een fietsenzaak aan de Zuid-Oostsingel een grote ruit werd verhield en een fiets werd meegenomen in een auto. Ook wist de getuige het kenteken van de auto te noemen. Eén politieauto ging ter plaatse en een andere politie-eenheid reed direct door naar het adres van de bestuurder van de auto. Daar zagen zij een 35-jarige man uit Bergen op Zoom, die net zijn woning wilde inlopen. Hij bekende dat hij net een hometrainer uit de etalage had gestolen en biechtte op waar hij deze had verborgen. Hij bleek ook een flinke vleeswond aan de ramkraak over te hebben gehouden. De politie heeft de man aangehouden en hem voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De hometrainer is in beslag genomen om terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaar.

Portemonnee gestolen uit zwembadkluisje

HALSTEREN Een minderjarig meisje uit Bergen op Zoom heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van haar portemonnee. Zij was met een paar vriendinnetjes gaan zwemmen in het zwembad te Halsteren en had haar spullen in een kluisje gedeponeerd en de sleutel van het kluisje in haar tas gedaan. Tijdens het zwemmen is haar tas doorzocht en de sleutel van het kluisje uit haar tas ontvreemd. Zij is direct naar het kluisje gelopen en zag dat haar portemonnee uit het kluisje was ontvreemd. In haar portemonnee zat een geldbedrag van 20 Euro, twee bankpasjes, haar schoolpas en een entreebewijs voor het eindejaarsfeest van haar school.

Auteur: Manon Erkens