Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 25 juni 2005

Zakkenrollers actief in centrum Breda

BREDA Twee vrouwen zijn vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van een zakkenroller.
In een winkel aan De Barones werd de portemonnee weggenomen uit de schoudertas van een 44-jarige vrouw uit België. Ze bemerkte de diefstal pas toen ze bij de kassa wilde afrekenen. Tijdens het winkelen in de Ginnekenstraat werd de portemonnee gerold van een 49-jarige vrouw uit Ulvenhout. Ook haar portemonnee werd ongemerkt weggenomen uit haar tas.

Politie houdt man aan voor geven kopstoot

BREDA Aan de Marie Koijenhof is vrijdagavond omstreeks 22.45 uur een 31-jarige man uit Breda aangehouden nadat hij een kopstoot had uitgedeeld aan een 30-jarige plaatsgenoot. Vermoedelijk had de 31-jarige man zich geërgerd aan het rijgedrag van de 30-jarige man toen deze met zijn auto in de straat kwam aanrijden. Bij het uitstappen werd hij aangesproken en kreeg gelijk een kopstoot uitgedeeld. Hierdoor liep de 30-jarige man een bloedneus op en moest voor behandeling naar de Eerste Hulppost. De 31-jarige man werd ter plaatse aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie onderzoekt ramkraak winkelpand

ETTEN LEUR Bij een winkelpand aan de Voorsteven is zaterdag rond 03.00 uur een ramkraak gepleegd. Met een voertuig werd een ruit aan de voorzijde ingereden. Via dit raam werd het pand betreden waarna een lcd-scherm en een kassalade met een geldbedrag van enkele tientallen euros werd weggenomen. De braakschade is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt vrouw aan voor heling

KLUNDERT Op de Molenberglaan heeft de politie vrijdagavond een 37-jarige vrouw uit Zevenbergen aangehouden voor heling. Rond 23.45 uur werd de vrouw zittend op de stoeprand aangetroffen met naast haar een fiets op de grond. Het slot van de fiets was doorgezaagd. Het merk van de fiets kwam overeen met een aantal fietsen die de afgelopen tijd in Zevenbergen waren gestolen. De vrouw zei de fiets deze week van iemand te hebben gekocht, waarna ze werd aangehouden voor heling. Op het politiebureau bleek dat de fiets op 19 juni was gestolen in Zevenbergen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Politie houdt man aan na steekpartij

BREDA Bij een vechtpartij tussen drie mannen is vrijdagavond een 30-jarige man in zijn zij gestoken. De drie hadden rond 17.45 uur ruzie gekregen bij een woning aan de Rietmakerstraat, waarbij over en weer enkele rake klappen vielen. Een 49-jarige inwoner van Breda viel hierbij met zijn gezicht op straat waardoor hij een gespleten neus opliep. Beide mannen werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Een derde persoon die ook bij de vechtpartij betrokken was, een 23-jarige man uit Breda, is aangehouden. De oorzaak van de ruzie is vermoedelijk een langer lopend conflict tussen de mannen.

Politie controleert 505 bestuurders op alcohol: twee rijbewijzen ingenomen en tien rijverboden

BREDA/RIJSBERGEN De politie heeft vrijdagavond en zaterdagnacht tussen 23.00 en 5.15 uur op verschillende plaatsen alcoholcontroles gehouden. In totaal mochten 505 automobilisten een blaastest doen. Twaalf bestuurder bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken: tien van hen kregen een rijverbod en twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.
De controles werden gehouden op de Ettensebaan, Claudius Prinsenlaan, St. Ignatiusstraat in Breda en de St. Bavostraat in Rijsbergen.

Inbraak in bedrijfspand

ETTEN LEUR In een bedrijfspand aan de Voorsteven is tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en zaterdagmorgen 08.00 uur ingebroken. Nadat een ruit was vernield, werden uit het pand o.a. een aantal fotocameras weggenomen t.w.v. een paar honderd euro. De politie onderzoekt de zaak.

Bromfietsers gewond na niet krijgen voorrang

ZEVENBERGEN Op het fietspand langs de Hazeldonksezandweg is vrijdagavond rond 20.00 uur een bromfiets met daarop twee personen onderuit gegaan. Een 50-jarige automobiliste uit Klundert reed rechtsaf een oprit in en liet hierbij de naast haar op het fietspad rijdende bromfiets niet voor gaan. De bestuurster hiervan, een meisje uit Langeweg moest hard remmen en schoof als gevolg hiervan onderuit. Zij en een 21-jarige man uit Druten die bij haar achterop zat, liepen diverse schaafwonden op aan armen en benen. De GGD heeft beiden meegenomen voor behandeling in het ziekenhuis. Beide voertuigen hebben elkaar niet geraakt.

Auteur: Manon Erkens