Nederlandse Politiebond


Blauwe belegering een groot succes

Gepubliceerd: zaterdag 25 juni 2005.

Gedurende 12 dagen hebben de bonden NPB, ACP en VMHP een unieke vakbondsactie uitgevoerd. Van 12 tot en met 23 juni is het ministerie van BZK belegerd geweest.

Duizenden collegas hebben de afgelopen twee weken deelgenomen aan deze actie. Zij werden hierin ondersteund door de werkorganisaties van NPB en ACP en met name kaderleden uit de regio Haaglanden. Uit deze belegering is een enorm vakbondsgevoel ontstaan dat nog verder is versterkt door de zeer massale toeloop op 23 juni 2005.

Met 10.000!! deelnemers is deze vakbondsactie één van de grootste uit de geschiedenis van de Nederlandse, maar ook Europese politievakbonden. Onze collegas hebben met een zeker in de laatste jaren - ongekende opofferingsgezindheid de belegering uitgevoerd. Je zou immers maar een diender uit Limburg Zuid of Groningen zijn en dan in je vrije tijd deelnemen aan een belegering in Den Haag. De NPB (en ACP en VMHP) zijn enorm trots op zon achterban. Minister Remkes moet zich heel goed realiseren dat het met zon sterke én actiebereide achterban heel kwaad kersen eten is.

De kruitdampen zijn inmiddels opgetrokken rondom het Malieveld en de Turfmarkt in Den Haag. De ambtenaren van BZK (en van de gemeente Den Haag trouwens) kunnen weer rustig naar binnen, de bewoners hebben hun oorspronkelijke rust weer terug en de belendende horeca uitbaters kunnen ook weer zonder oordopjes de terrassen bedienen. Maar laat dan ook maar volstrekt helder zijn dat niemand van de duizenden collegas niet een beter doel had dan het inleveren van zijn vrije tijd voor vakbondsacties. Klachten graag bij de echte veroorzaker en niet bij de boodschappers van de ellende. Onze eisen zijn meer dan redelijk en we zullen ze binnenhalen.

We zullen zeer binnenkort de RACS de-briefen en het vuurtje smeulend houden. Indien we in september nog geen vooruitgang is geboekt zullen we keihard toeslaan!
Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 25 06 2005 NPB