Ingezonden persbericht


Persbericht

Zege Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen in verhitte race McGregor Porsche GT3 Cup Challenge

Zolder (B), 25 juni 2005 - De eerste buitenlandse race van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge was van start tot finish spannend. Op een heet circuit van Zolder in België wonnen Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen nipt de race.

Duncan Huisman is dit weekeinde niet van de partij. "Mijn zus Vanessa gaat trouwen", verklaarde hij zijn afwezigheid. Zijn plaats werd ingenomen door niemand minder dan Jeroen Bleekemolen, die tijdens de kwalificatietraining meteen de pole position veiligstelde. Hij bleef zijn broer Sebastiaan voor, die welgeteld 0,011 seconde sneller was dan derde man en klassementsaanvoerder Tim Coronel. Bij de start nam Jeroen de kop, voor Sebastiaan en Tim. Deze strijd werd onderbroken na een interventie van de safety car, die nodig was nadat Luca Moro over de kop was gegaan. De onfortuinlijke rijder stapte gelukkig ongeschonden uit, bovendien viel de schade aan zijn Porsche mee. Nadat de safety car het veld weer had losgelaten, ging het felle duel tussen de koplopers door tot de aan de rijderswissels. Jeroen Bleekemolen won zijn heat, vlak voor Sebastiaan Bleekemolen en Tim Coronel.

Na de pitstops annex rijderswissels greep Sebastiaans teamgenoot Evan Kersbergen de leiding, voor Olaf Manthey (teamgenoot van Jeroen) die iets meer tijd nodig had. Menno Kuus, die het stuur overnam van Tim Coronel, behield de derde plaats. Bij de rollende start ging het er heftig aan toe; het veld ging driedubbeldik door de eerste bocht. Kuus profiteerde en nam de tweede plaats in achter Kersbergen, dit ging ten koste van Olaf Manthey. Kersbergen zag in de slotfase kans om iets weg te lopen en stelde de zege veilig, Kuus pakte de tweede plaats met een voorsprong van een halve seconde op Manthey. "We zijn redelijk aan elkaar gewaagd", reageerde Sebastiaan Bleekemolen op de 'broederstrijd' met Jeroen. "Hij won op de baan, maar in de pits waren wij de snelsten." Evan Kersbergen keek met een bezweet hoofd terug op een zware race. "De laatste ronden raakte ik oververhit. Een paar ronden voor het einde vloog ik bovendien bijna van de baan af, nadat mijn banden grind hadden opgepakt dat op het wegdek lag." De vreugde overheerste. Evan: ''Dit is mijn derde zege op rij bij de semi-pro's!" Menno Kuus zag Evan vlak voor hem bijna in de fout gaan. "Ik besloot om geen risico's te nemen en koos voor de tweede plaats." Zijn teamgenoot Tim Coronel was ook tevreden. "Ik heb genoten van de superstart van Menno. Verder is deze uitslag uitstekend voor onze titelaspiraties." Olaf Manthey verloor het bij zijn start. "Ik kwam in het gedrang naast de baan terecht. Toen viel ik terug naar de vierde plaats. Ik kon al snel naar de derde plek opklimmen." En hoe bevalt zijn tijdelijke teamgenoot? 'Super!", luidt zijn voorspelbare reactie.

McGregor Porsche GT3 Cup Challenge op internet: www.porsche.nl.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /