Ingezonden persbericht

Feestelijke heropening buurthuis de Zuiderster in 's-Hertogenbosch

wethouder Elly de Jong (Grotestedenbeleid) verricht de heropening

'S-HERTOGENBOSCH, 20050616 -- Buurthuis de Zuiderster in de Gestelse buurt te 's-Hertogenbosch wordt op zaterdag 25 juni officieel heropend. Een explosie op 2 maart 2005 maakte een eind aan het buurtgebouw. Nadat eind mei de units zijn geplaatst die als tijdelijke huisvesting gaan dienen, heeft het bestuur het genoegen alle buurtbewoners uit te nodigen om het 'nieuwe' buurthuis officieel feestelijk te heropenen.


Op zaterdag 25 juni 2005 om 13.00 uur bent u van harte welkom in buurthuis de Zuiderster en in wijkwinkel De Ster. Het buurthuis zal dan officieel geopend worden door Wethouder Elly de Jong. U krijgt dan ook tot 17.00 uur de gelegenheid om het gebouw te bezichtigen.
Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Een week nadat de units waren geplaatst vond reeds de eerste gelegenheid plaats in het buurthuis. De buurtbewoners konden voor het referendum over de Europese grondwet al terecht in de nieuwe locatie.
De activiteiten in het buurthuis zijn inmiddels hervat.

De Zuiderster is het buurthuis voor alle bewoners woonachtig in de Gestelse buurt. Dagelijks vinden er diverse activiteiten plaats voor jong en oud. Dit varieert van Kaart- en dartavonden tot Open inloop en disco voor de jeugd. De bewoners worden hartelijk ontvangen en bediend door de beheerders Theo Libregts en Annie van de Heuvel.

Wijkwinkel de Ster zal weer geopend zijn vanaf maandag 27 juni 2005.