Gemeente Leusden

Zwerfafvaldag Spic & Span in Leusden

Op zaterdag 25 juni organiseert de Gemeente Leusden, in samenwerking met de Leusder OndernemersFederatie, winkeliers, CML Milieuorganisatie Leusden en Leusder Horstee de zwerfafvaldag 'Spic & Span'. In de winkelcentra Hamershof en Biezenkamp wordt 's middags een opruimactie gehouden en een ludieke act opgevoerd.

Het programma start om 13.00 uur in winkelcentrum De Biezenkamp. Kinderen van basisschool De Brink gaan daar zwerfafval opruimen. Een acteur, verkleed als vuilnisman, doet een goochelact en een nieuwe 'zwerfafvalfiets' wordt geïntroduceerd.
Om 14.15 uur gaat de actie verder in winkelcentrum De Hamershof. Hierbij zijn kinderen van basisschool De Hobbit betrokken. De vuilnisman voert in De Hamerhof zijn act op en ook daar is de nieuwe zwerfafvalfiets te bewonderen.
Wethouder De Kruijf sluit de actie om 16.00 uur af bij de Passage in de Hamershof.

Voor de opruimactie wordt nog een aantal vrijwilligers gezocht om de kinderen te begeleiden en te helpen opruimen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Marisa van Burken, 033-4961742 of per e-mail mbu@leusden.nl