EVD

Seminar Zakendoen in Nigeria n.a.v. bezoek president van Nigeria, 27 juni 2005

---

Op 27 juni van 14:00 uur tot 16:30 uur vindt in Den Haag een bijeenkomst plaats over het zakendoen in Nigeria, met als key-note speaker de Nigeriaanse president, Olusegun Obasanjo. Obasanjo is voor 2 dagen op werkbezoek in Nederland. U krijgt tijdens de bijeenkomst de unieke gelegenheid om te informeren naar de economische ontwikkelingen in Nigeria en de kansen voor uw bedrijf. Er is tijdens de bijeenkomst gelegenheid om de delegatie van de president (waaronder de Minister van Financiën en Nigeriaanse bedrijven) te ontmoeten als ook de Nigeriaanse president zelf. Daarnaast is gelegenheid tot netwerken met bedrijfsleven, brancheorganisaties, KvK' s en andere relevante instanties met expertise in Nigeria.

De bijeenkomst wordt, namens het Ministerie van Economische Zaken, georganiseerd door de EVD, de Netherlands African Business Council en de ambassade van Nigeria.

Graag nodigen wij u uit om dit seminar deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden.
Sluitingsdatum voor inschrijving is 24 juni 2005.

Nigeria en kansen
Onder President Obasanjo is de economie enigszins gestabiliseerd. De oliesector is en blijft de kern van de Nigeriaanse economie en de financiële basis van de staat. Nigeria is de belangrijkste olie- en gasexporteur van Afrika. Naast de olie- en gassector zijn er veel mogelijkheden voor bedrijven in andere sectoren. De voorspelling is dat buitenlandse en binnenlandse investeringen de komende jaren zullen toenemen. Daarbij zal de landbouwsector een flinke impuls krijgen. Hierbij wordt gedacht aan het op orde brengen van oude (palmolie) plantages. Ook bouw en infrastructuur zijn door de geweldige toename van de bevolking sterk in ontwikkeling.
Tot slot liggen er ook kansen in de levensmiddelen sector, een sector die zeer divers is. Er is steeds meer behoefte aan snacks, graan en zuivelproducten, daarmee lijken de traditionele voedings- en eetgewoonten plaats te gaan maken voor westerse patronen.

Kortom, deze bijeenkomst biedt u de unieke gelegenheid om contacten te leggen en informatie in te winnen over het investeringsklimaat en kansrijke sectoren in Nigeria.

Locatie
Crowne Plaza Promenade Hotel,
Van Stolkweg 1 in Den Haag
Routebeschrijving

Kosten
Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.


* Meer informatie

+ Over het Business Forum en het Trade Dinner o EVD
Menno Schrok
Telefoon: (070) 778 8415
E-mail: schrok@evd.nl


+ Over Nigeria
o www.evd.nl/nigeria
o Online publicatie
o Of neem contact op met de regio-informatiemanager:

Nigeria Gerard van der Hoek (070) 778 8643

Seminar