Verhagen op werkbezoek in Rotterdam over gezinsbeleid

24.06.2005 / 14:04 / APS / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cda tweede kamerfractie

Op maandag 27 juni brengt CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen een werkbezoek aan Rotterdam. Tijdens dit bezoek zal Verhagen vergezeld worden door CDA-wethouder Leonard Geluk en verschillende CDA-kamerleden en zal het familie- en gezinsbeleid centraal staan. Specifiek zal worden ingegaan op problemen rondom scholing en kinderopvang aan de hand van een bezoek aan een basisschool en een kinderdagverblijf.

Programma 14.00-15.00 Da Costa School, Afrikaanderwijk, Johannes Brandstraat 3 Ontvangst door de kinderen van groep 1-5 op het schoolplein. Gevolgd door een ronde tafelgesprek over de voorschool.

15.30-16.30 Kinderdagverblijf Prinses Amalia in Spangen, Spaarneweg 20 Rondleiding met informatie over problematiek met achterstandskinderen, knelpunten als gevolg wetgeving en toename van administratieve lasten

Aansluitend zal Verhagen aanwezig zijn en spreken tijdens een CDA-ledendebat over familie- en gezinsbeleid in Amersfoort. Deze bijeenkomst begint om 19:30 in het Congrescentrum De Eenhoorn (Wilhelminalaan 1). Verhagen zal met een toespraak de aftrap geven, waarna er met de aanwezigen wordt gedebatteerd over dit voor het CDA centrale onderwerp.

Tijdens zowel het werkbezoek als het ledendebat zullen een aantal onderwerpen in ieder geval aan de orde komen. Hierbij gaat het ondermeer om de positie van middeninkomens en de kosten die ouders maken voor kinderopvang en lesgeld. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan de organisatie van de voorschool en de verantwoordelijkheid van ouders om hun kinderen voldoende voor te bereiden op deelname aan de samenleving.

Voor verdere informatie: Stephan Schrover 06-517424105 Pieter Heerma 06-51643413