Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden herberekent beleggingsverzekeringen 27-06-2005
Nationale-Nederlanden herberekent levensverzekeringen op basis van beleggingen in participaties (beleggingsverzekeringen) die zijn gesloten voor 1 mei 2002. Dit is niet van toepassing op andere verzekeringen van Nationale-Nederlanden. Aanleiding is de constatering dat tussen berekeningen in het offertesysteem en in het verzekeringsadministratiesysteem verschillen zijn ontstaan. Hierdoor is de uitkomst van het te bereiken eindkapitaal in de offerte gunstiger voor klanten dan het daadwerkelijk te bereiken eindkapitaal. Het betreft in het totaal ongeveer 400.000 actieve en reeds geëxpireerde premiebetalende individuele beleggingsverzekeringen gesloten voor 2002.

Nationale-Nederlanden compenseert het verschil tussen de berekeningen van deze beleggings-verzekeringen volledig. Hierbij zal worden uitgegaan van de offerte. Voor de compensatie heeft Nationale-Nederlanden in het verleden reeds een reservering opgebouwd van 65 miljoen. Dit past in het reeds ingezette proces waarin wordt gewerkt aan een snelle, foutloze en kostenefficiënte werkwijze en aan het nog meer compliant te maken van de organisatie.

De betreffende klanten zullen persoonlijk worden geïnformeerd op het moment dat compensatie voor de individuele verzekeringen plaatsvindt. Verzekeringsadviseurs zullen eveneens op de hoogte worden gebracht.

De voorbereidingen voor de compensatie worden nu getroffen. Naar verwachting zal de compensatie, gegeven de complexiteit, plaatsvinden vanaf het eerste kwartaal van 2006.